Aurlandsdalen; Vassbygdi til Østerbø!

Det sies at turen fra Østerbø til Vassbygdi bør alle oppleve en gang i livet. Frank og jeg valgte derimot å gå motsatt retning, oppover, fra Vassbygdi til Østerbø, et godt tips jeg fikk av en god kollega.

Vi parkerte på parkeringen i Vassbygdi, umulig å kjøre feil om du søker opp Vassbygdi på google maps. Her betalte vi 200 kr for å stå parkert. Alle andre ventet på bussen som skulle ta dem til Østerbø, men Frank og jeg slang sekkene på ryggen og trasket i vei. Vi hadde stien for oss selv, ikke et menneske. Frank sliter med vonde knær igjen og venter på MR svar, vi liker også bedre å gå oppover enn nedover. Derfor var turen oppover helt perfekt for oss.

Det er små historieskilt underveis, fine korte avstikkere til utsiktspunkt, frodig natur, klart fjellvann, bekker, fosser, smale;- bratte stier, helt nydelig.

Vi tok lunsj på Sinjarheim, sol fra skyfri himmel, nydelig beliggenhet. Vi stoppet etterhvert for et bad, da var vi kommet litt over halvveis. Her møtte vi alle dem som var på tur nedover.

Litt over halvveis får du mulighet til å gå om Bjørnstigen, det er lenger og noen ekstra høydemeter, vi tok selvfølgelig denne ruta. Det er bratt og har du problemer med høyder bør du tenke deg om en ekstra gang sier turbeskrivelsen. Jeg har noe høydeskrekk, men synes ikke denne ruta var problematisk. Fra toppen får du fantastisk utsikt utover dalen. Noen få multer fant vi også i høyden.

Stien videre går noe nedover igjen, men ikke bratt, slakt og ganske tett kratt mot slutten før du møter på «normalruta» igjen som tar deg siste stykket til Østerbø.

Jeg er enig, denne turen bør alle oppleve en gang i livet. Turen er cirka 20 km, ifølge strava hadde vi gått 1200 høydemeter, effektiv gangtid 5 timer.

God tur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s