Sprekisnosi og Botnanosi

Øvre Årdal, en av nabokommunene til Vang, er og blir en favoritt. Her finner du magiske bakevarer på Tya bakeri som smaker usannsynlig godt på tur. Frank og jeg er stadig innom her før vi skal ut på tur. Turen til Sprekisnosi og videre til Botnanosi krevde en skikkelig kaloribombe.

Vi parkerte på parkeringen som ligger ved siden av Tya bakeri og gikk opp Mjøbakken mot skytebanen. Et stykke opp tar du av mot venstre og inn på sti til Ramneberg, skiltet og merket, lett å finne frem.

Allerede etter noen få høydemeter får du fantastisk utsikt. Stien snirkler seg oppover i vakkert landskap. Etterhvert kommer du til et stiskille, følg merking oppover mot høyre. Trenger du noen pustepauser så er det bare å snu seg rundt og nyte.

På cirka 1000 moh er det nylig satt opp en ny varde som har fått navnet Sprekisnosi.

Utsikten er upåklagelig, men har du lyst på ennå noen høydemeter i beina anbefaler jeg turen videre til Botnanosi. Her får du i tillegg utsikt til hvitkledde 2000 metere på rekke og rad.

Totalt er turen cirka 14 km t/r, og bortimot 1400 høydemeter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s