Tveitannatten og Tveitanhola!

Det har blitt lite blogging den siste tiden, de to første månedene i året 2021 har sust avgårde. Innimellom en hektisk hverdag har vi fått til noen fine turer, en av dem gikk til Tveitannatten og Tveitanhola med mine foreldre. Frank og jeg skulle hente noen stoler på Notodden vi hadde kjøpt på Finn.no. Jeg tenkte det var en fin mulighet til å utforske et nytt turområde, noe Frank, mamma og pappa var helt enig i.

Vi møttes på stoppested ved Jammershol på Rv 360, her er det plass til noen få biler. Det var «kom deg ut dagen» og vi var sikre på at vi ville møte på flere andre, men på parkeringen var det ingen andre enn oss. På stoppestedet starter du ved å gå opp trappa fra Jammershol og følger blåmerka sti. Det var fin skaresnø og ikke noe problem å gå på beina. Cirka halvveis mot toppen kan du velge mellom ytre løype og indre løype, vi valgte den ytre løypa som skulle gi fine utsiktspunkt mot toppen.

Selve toppen ligger 267 moh, her er det hengt opp turkasse med bok som man kan skrive seg inn i.

Planen var egentlig å gå indre løype ned igjen til bilen, men både pappa og jeg hadde lest om Tveitanhola, det hørtes selvfølgelig veldig spennende ut. Vi fortsatte derfor videre og fulgte skilting mot «Skogen» og etterhvert skilting til Tveitanhola.

Det gikk mye opp og ned, endel is og brodder måtte på, men tilslutt kom vi frem til Tveitanhola også kalt Gladkollhola. Inne i hula er det stige slik at du kan klatre opp og videre innover i hula. Dessverre lå det endel is inne i hula som gjorde det litt småskummelt å skulle begi seg videre innover, her må vi definitivt ta turen tilbake når det ikke er så mye is. Du kan komme til Tveitanhola ved en kortere anmarsj enn det vi gikk, sjekk UT.no for turbeskrivelse.

Har du lyst til å få med deg både Tveitannatten og Tveitanhola anbefaler jeg runden vi gikk, den er på cirka 8 km. Vi fikk nydelig ettermiddagslys på veien tilbake til parkeringen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s