Hjelledalsrunden!

Forrige helg tok Frank og jeg ute en feriedag, det var meldt sol fra skyfri himmel. Vi har en god del turer liggende som står på planen, kanskje ikke så overraskende? På feriedagen falt valget på Hjelledalsrunden. En tur hvor du får mange flotte opplevelser i en og samme tur.

 
Kjør til Øvre Årdal og ta av mot Utladalen/Vettisfossen. Parker på stor parkeringsplass ved Hjellefossen. Her går det sti bratt oppover på venstre side av fossen. Stien er ikke merket, men veldig lett å se. Du må ta deg noen pust i bakkene oppover å nyte den flotte utsikten mot Årdal, Avdalen gård osv.

Etterhvert kommer du til stølen Heimre Hjelledalen, her flater turen ut og du fortsetter videre til stølen Fremre Hjelledalen. Her passet det perfekt med lunsj. Stølen var gjort klar for vinteren men sola stekte godt da vi satte oss ned. Deilig.

Fra Fremre Hjelle kan du gå over mot Sletterust, men vi fortsatte rett frem forbi stølen og innover mot Øytjern. Ved Øytjern er det nytt stidele hvor vi fortsatte i retning Morkaskaret/Vettismorki på DNT merket sti. Det tok ikke lang tid før de spisse snødekte tindene i Hurrungane stakk opp rett i mot oss. Ved Morkaskaret ble det en nye rast med hjemmelagde muffins og øl, det var jo tross alt fri og fredag.

Fra Morkaskaret går turen nedover i skogsterreng, her var det engang frodig fjellfuruskog men på 50-60 tallet døde de fleste på grunn av fluorutslipp fra aluminiumsfabrikken i Årdal. Idag står de igjen som grå minner fra tida da man ikke tok disse utslippene på alvor.

Stien er merket med hele veien videre. Stien kommer etterhvert inn på ennå et stidele ved ei bru, her kan du velge å å gå rett til Vetti eller om Vettismorki og til Vettisfossen. Ved Vettismorki ligger også den det som tidligere var DNT hytta Ingjerdbu. Det er vel ikke vanskelig å gjette at vi valgte stien mot dronninga, Vettisfossen. Flott sti videre til du kommer til utsiktpunkt på toppen av Vettisfossen som stuper 275 m i fritt fall ned i vakre Utladalen. Jeg lover, du blir aldri lei av å se på denne vakre fossen.

Videre fra utsiktspunkt forsetter stien bratt ned til Vetti Gard. Fra Vetti Gard går du på grusvei gjennom Utladalen tilbake til parkeringsplassen.

Totalt er rundturen cirka 19 km og rett i overkant av 1000 høydemeter. Anbefales!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s