Fjellstulvarden 786 moh

Jeg er så heldig å ha foreldre som elsker å være ute på tur. Det er kanskje ikke så rart at jeg har blitt like glad i turlivet som dem. Dersom vi ikke er i Vang bruker jeg ofte å møte dem i helgene for å dra på tur, denne helgen falt valget på Fjellstulvarden.

Vi møttes ved Jerpetjønnhovet på E-134 mellom Notodden og Kongsberg, her er det stor flott parkering/rasteplass og flere turmuligheter. Vi startet på blåmerket sti som gikk innover bak toalettbygningen på parkeringsplassen. Tidvis ganske bløtt på stien etter alt regnet, men også tørre fine partier med spennende trolsk skog og svaberglignende fjell.

På toppen så vi dessverre lite av den fine utsikten, da tåka lå tett. Vi fikk uansett en koselig lunsjpause før vi gikk videre. Maten smaker alltid best ute i frisk luft.

Turen går forbi flere fine vann. Rundturen vi valgte tok oss blant annet forbi Bjønntjønn, her hadde vi lurt på å gå opp til Vindbekkhorn 779 moh, men bestemte oss for å ta det en annen gang når sikten er bedre.


Vi fortsatte videre og kom ned til et fint lite område med noen få hytter, tror jeg må ta med badetøy neste gang. Herfra var det kort vei tilbake til parkeringen. Pappa sin GPS sa 7 km, noe som stemte eksakt med avstanden som sto på alle de fine skiltene vi passerte på stien.

Vi skal defnintivt tilbake til disse turområdene, flotte stier og nydelig terreng å gå i. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s