Toppturer for nybegynnere!

Tidligere skrev jeg at målet for randoneeturene var at nedturen skulle bli oppturen. Jeg er ikke helt der ennå, liker fremdeles best oppturen. Elsker å få oppleve snøkledde fjell, og tråkke egne spor mot toppen. Her på vei til Galden, hvor vi fulgte sommerløypa til toppen. Fin tur, men litt mye opp og ned på randonee og lite kjøring.

Før vi gikk til innkjøp av randoutstyr for 1 1/2 år siden, hadde jeg aldri hatt alpinutstyr på beina, aldri stått i en slalåmbakke. Jeg er ikke så glad i steder overfylt med mennesker og alpinanlegg er ofte det. Derfor holdt det lenge med langrenn og fjellski for meg. Randoneeskiene har derimot gitt oss helt nye muligheter, og selv jeg har mye mer kontroll nedover.

Noen av mine favoritturer på randonee med slake fine nedkjøringer og muligheter for Frank til å velge litt brattere partier:

Gilafjellet

Dette er en favoritt på sommeren også, og kan nås fra flere kanter. På randonee har vi gått fra parkeringen rett etter Syndinstøga. 4-5 km til toppen, cirka 600 høydemeter. Ruta gir seg litt selv. Vi bruker alltid Varsom Regobs appen for å planlegge turer. Appen hjelper deg å planlegge trygge turer. Den kan brukes til å forstå terrenget bedre, og gjøre trygge rutevalg på tur.

Hensfjellet

På vinteren kan den gås som beskrevet i dette blogginnlegget. Senere på våren bruker Frank og jeg gå fra Slettefjellbommen og når snøen etterhvert smelter kan du bære skiene på sekken oppover Slettefjellveien og ta dem på deg når du treffer snøen.

Frostdalsnosi

Dette har blitt en favorittur. Den siste turen vi hadde nå i mai var det nydelig slushføre, så gøy at Frank gikk opp igjen den siste bakken for å få litt ekstra nedkjøring.

Skørsnøse

Denne synes jeg har noen bratte partier. Første gang vi gikk til Skørsnøse torte jeg ikke gå helt opp, da det var beinhardt og isete, kjørte på fellene ned igjen. Men senere har jeg «overvunnet» toppen og kommet meg både opp og ned (uten feller haha).

Heimdalshøe
Belgjinøse
Tyinstølsnøse (fin om du vil ha en kort tur en sen ettermiddag)

Med unntak av Heimdalshøe, ligger alle de andre toppene i vakre Vang ❤ Frostdalsnosi ligger på grensa mellom Vang og Lærdal.

Det er snart juni, men vinteren er ikke helt over til fjells ❤

//

Selv om disse turene går for å være «trygge» og under 30 grader, har Frank og jeg alltid skredsøkerne på oss. I sekken; spade og søkestang.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s