Topptur til Galten!

// Inneholder sponsede produkter fra Tufte Wear//

Igår kjørte Frank og jeg nedover til mitt hjemfylke Telemark, som nå er slått sammen med Frank sitt hjemfylke Vestfold hvor vi bor. Turen gikk til Siljan, hvor jeg har vært mye på tur som barn med både foreldre og besteforeldre. Målet for dagen var Galten 373 moh. Vi plottet inn Austadveien på GPS’en, langs denne veien står det et skilt inn på en liten grusvei til Vierød Galleri, kjør inn på denne grusveien og følg den til bommen (noen få hundre meter). Her er det en liten parkering med plass til 4-5 biler.

Første del av turen går på grusvei, før du tar av til venstre oppover en traktorvei. Her går det ganske bratt oppover. Akkurat denne strekka synes vi var litt kjedelig, men det varer ikke lenge før du kommer inn i trolsk skog. Når tåka attpåtil hang tungt nedover i skogen, ble det ekstra trolsk stemning. Hele turen er godt blåmerket, og i stiskiller står det skilt som viser retning.

Det var faktisk troll i skogen….. tuller ikke…..

Det går litt opp og ned i variert skogsterreng, siste stykket opp til toppen går du nærmest på svaberg. Vi gikk i tåke og overskyet vær hele veien, men når vi nærmet oss toppen tittet sola frem bak skyene og utsikten fra toppen var utrolig flott.

Her ble det kyllingpølser på termos, et triks jeg lærte av mormor som barn. Til dessert var det hjemmelagde sjokolademuffins og kaffe – yummi.

Vi gikk samme veien tilbake, sola kom mer og mer frem, og den trolske skogen ble lun og varm.

Totalt er turen cirka 9 km t/r.

Ha en fin uke, akkurat kommet hjem fra løpetur i skogen, digg start på uka.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s