Rundtur på Hvasser!

// Inneholder sponsede produkter fra Tufte Wear //

Endelig kom det snø, sol og crispy vinterluft. Jeg satt å trippet inne på kontoret fredag, nesten tortur å se det fine været ute, men heldigvis holdt go’været inn i helga også.

For en stund tilbake kjøpte jeg en bok som heter «På tur i Vestfold«, den tok jeg frem fredagskveld for å planlegge lørdagen. Valget falt på en rundtur på Hvasser. 

Jeg kjørte til «sentrum» av Hvasser og svingte til høyre forbi fiskemottaket på brygga og videre  et lite stykke på en smal vei som førte til en stor parkeringsplass med gratis parkering. Fra parkeringen gikk jeg tilbake til sentrum og videre nordover inn på kyststien. Denne delen av turen var godt merket og det er flere små avstikkere langs stien ned til sjøen.

Etter et lite stykke kom jeg til Lilleskagen, som skal være en populær badestrand, men igår hadde jeg stranda helt for meg selv. Jeg kom litt senere igang på tur enn planlagt og det rumlet allerede i magen, lunsjen ble da i sola på stranda. Her ble jeg sittende en god stund og bare nyte. Polarbrød med brunost, kaffe og melkesjokolade, helt nydelig

Etter en god rast gikk jeg videre på stien som førte med inn på Vestegårdsveien. Deretter videre på Hvasserveien, før jeg svingte til venstre inn i Oppegårdsveien. Denne delen av turen var ikke så fin som første del, da du går på asfaltveier, men veldig koselig inne blant bebyggelsen på Hvasser. Jeg fortsatte rett frem til jeg kom til et veiskille hvor det sto Tjønneberg friluftsområde til venstre, til høyre var skiltet iset ned men etter et kjapt søk på googlemaps forsto jeg at veien til høyre ville føre meg til toppen av Tjønneberget hvor det ligger en nedlagt militær radarstasjon. Den ble bygget av russiske krigsfanger og på det meste var det stasjonert 30-40 tyske soldater på Tjønneberget. Utrolig spennende å gå rundt her, og det er fantastisk utsikt til Verdens Ende og Færder fyr. Idag er hovedbygningen gjort om til kystledhytte som kan leies.

Jeg gikk samme veien ned igjen til veikrysset og tok nå av ned mot Tjønneberget friluftsområde og kom ned til sjøen igjen. Her ligger også en nydelig strand, Krøkle.

Videre herfra gikk kyststien helt nede ved vannkanten tilbake til parkeringen ved Sandøsund der jeg hadde bilen. Hele rundturen er cirka 10km står det i boka. Jeg hadde ikke på GPS på pulsklokka, men den sa at jeg hadde gått 15 000 skritt, så det kan nok stemme godt med 10 km.

Det ble en utrolig flott dag ute, med julemusikk i bilen på vei hjem igjen, sola på vei ned og snøen som glitret. Jeg skal definitivt tilbake til Hvasser på tur.

Ha en herlig 1.søndag i advent ❤

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s