Presteseteråsen – 568 moh

// Inneholder sponsede produkter fra Tufte Wear //

Søndag og ny tur, valget falt på Presteseteråsen i Vestskauen i Sande. Idag var jeg så heldig å få med meg to gode venninner, Stine og Hege. Stine hadde også med fineste Mali, hun er en vakker belgisk fårehund, malinois.

Vi kjørte E18 fra Holmestrand og tok av mot Sande. Rett før Sande sentrum svingte vi av og fulgte skilt mot Kalmoskog. Vi passerte en bom, hvor vi betalte 50 kr med kort, helt innerst på denne veien var det stor parkering. Det er skiltet mot Presteseter og Konnerud, god blåmerking.

Første del av turen går på fin sti, litt bløtt, så godt fottøy er en fordel. Det går slakt oppover i nydelig skogsterreng til stien møter på en traktorvei, her tar du til høyre opp mot en hytte på toppen av bakken. Litt nedenfor hytta fortsetter den blåmerkede stien oppover i skogen. Det er nesten litt trolsk stemning.

Jeg anbefaler å ta turen av hovedstien og ut til utsiktspunkt Montebello, her kan du se helt til Færder fyr på en klar dag, og idag var det helt magisk utsikt herfra. Sola skinte fra skyfri himmel.

Tilbake på hovedstien går veien videre på den blåmerkede stien til du kommer til Prestsetra. Jo høyere opp vi kom, jo mer snø lå det i terrenget. Det var det iallefall en firbeint frøken som satte pris på.

Stien fortsetter opp bak setra, ett par hundre meter og du kommer til postkassa på «toppen» som egentlig ikke er en topp. Herfra er det ikke utsikt, den får du når du snur og går samme vei ned igjen til Prestsetra.

Vi tok lunsj i sola ved Prestsetra, polarbrød, kaffe, kjeks og godbiter til Mali. Alle fire spiste med god appetitt, maten smaker alltid litt ekstra godt ute i frisk luft.

Etter en god rast fortsatte vi på grusveien ned fra hytta. Veien er ikke blåmerket, men det er lett å finne frem. I bunn tar du til venstre, og følger grusveien videre forbi Vesle Jøranvann og videre til Jøranvann, her tar du til høyre, skiltet i retning Kalmoseter parkering hvor vi hadde bilen parkert.

Det siste stykket ned til bilen går på trakorvei/bred sti.

En utrolig flott rundtur, cirka 9-10 kilometer hvis du velger å ta avstikkeren til utsiktspunktet på Montebello.

A sunday well spent, brings a week of content ❤

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s