Vi kosær vårs i Grenland, rundtur til Blåfjell!

Det er kanskje noen som trenger oversettelse av overskriften på dette blogginnlegget? (Vi koser oss i Grenland). Frank kan alltid høre når jeg har vært hjemme i Grenland, da kommer Grenlandsdialekta ekstra godt fram. Noen vil nok mene at vi ikke har landets vakreste dialekt, men det er viktig å holde på dialekten har jeg hørt. Er du fra Grenland så må du ta en titt på denne artikkelen, ler så jeg dauer.

For en liten oppfriskning av dialekta tok jeg idag turen til Siljan og møtte mamma og pappa ved Solvika camping. Det er parkering 100m ned på skogsbilveien rett før du kommer til campingen, dersom du kommer fra Holmestrand som jeg gjorde.

Vi gikk ikke strake veien opp til Blåfjell, men fulgte blåmerket sti rundt Havretjern og videre opp til Blåfjell 454 moh.

På toppen fant vi oss en fantastisk fin plass i sola. Jeg måtte la to av brødskivene ligge igjen i matboksen, da mamma hadde med hjemmebakte boller, lefser og kvikk lunsj. Vi spiste så mye at pappa lurte på om vi kanskje måtte gå runden to ganger, haha. Været var så flott at det var uansett ingen av oss som hadde lyst til å gå inn. Etter en god rast, satte vi derimot kursen ned igjen mot bilen.

Vi gikk turen som en rundtur, den blir da noe lengre enn om du skulle gått samme veien opp og ned. GPS’en til pappa sa rett i overkant av 10km totalt.

Jeg er så utrolig heldig som kan dra på tur med foreldrene mine, har sagt det tusenvis av ganger tidligere. Tusen takk mamma og pappa for at dere har gitt meg turglede helt fra jeg var liten. Livet er så definitivt best ute ❤

God søndag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s