Gjevlekollen 602 moh!

// Inneholder sponsede klær fra Tufte //

Sol og nydelig høstvær, da er det bare å dra på tur. Det finnes masse fine turer i nærmiljøet som jeg kan benytte meg av når vi ikke er i fjellparadiset Vang. Jeg kan drømme meg helt bort når jeg sitter å leter etter turer på nettet, timene fyker avgårde. Det beste er å lese i turbøker, jeg kan se i de samme bøkene hundrevis av ganger, blir aldri lei.

Denne lørdagen falt valget på Gjevlekollen, en av de høyeste toppene i Finnemarka. Jeg var så heldig å få med meg ei venninne på tur også, det er ekstra koselig. Vi kjørte fra Holmestrand til Rustanveien i Sylling, og parkerte der.

Turen starter på en bred grusvei innover i skogen. Jeg hadde med meg kart over området, men det ble liggende i sekken, turen er godt blåmerket helt fra parkeringsplassen.

Du tar etterhvert av fra den brede grusveien og inn på smalere sti, men også her var det ingen tvil om hvor man skulle gå. Flott sti, veldig bløtt enkelte steder, så godt fottøy er å anbefale.

Det gikk fra høst til vinter lenger opp i høyden. Snøen hadde lagt seg på trærne og lyset på himmelen var helt magisk. Da vi nærmet oss toppen åpnet landskapet seg mer opp og plutselig ligger hytta vi har lest om foran oss. For et utrolig kult byggverk. Det vil jeg kalle landets råeste rastebu. Rastebua er bygget av Statskog i klimavennlig massivtre og har glassvegger, det er også varme i bua. På utsiden er det også flere flotte benker.

Bua var opptatt da vi kom, men vi fant oss et fint sted på utsiden av bua. Det var bare å nyte dagens lunsj i frisk vinterluft. Brødskiver med brunost, kaffe og sjokoladekjeks sklei ned på høykant. Nistepakka smaker alltid ekstra godt når man er på tur.

Istedenfor å gå samme vei tilbake, kan du gå det som en rundtur. Det er litt lengre (og mindre bratt). Rundturen er blåmerket videre fra bua, rett bak postkassa som står på toppen av Gjevlekollen. På veien passerer du først et lite vann og etterhvert et større vann, her ligger det også noen få hytter.

Det ble mindre og mindre snø jo lenger ned vi kom, og de fine høstfargene dukket opp igjen. Det går litt opp og ned siste delen av turen, hele tiden på flott merket sti. Går du rundturen som vi gjorde idag er det rett i overkant av 11 km. Anbefales!

Imorgen skal jeg ut på tur igjen, da blir det sammen med mine spreke foreldre. Gleder meg allerede.

God lørdag ❤

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s