Den «glemte» toppen, Høgbrotet 1630 moh!

Denne turen har Frank og jeg hatt liggende på vent en stund. Det er ofte høyere topper som frister, men når snøen har kommet såpass tidlig som iår, så kan det være greit å velge andre alternativer. Høgbrotet sies å være den «glemte» toppen. Toppen har start fra historiske Eidsbugarden.

Du passerer også Vinjebu på grusveien rett etter Eidsbugarden. Osmund Olavson Vinje grunnla Eidsbugarden i 1868 og bygde Vinjebu. Den ble overtatt av Thomas J. Heftye da Vinje døde.

Videre følger du flott DNT sti mot Olavsbu opp langs Mjølkedøla.

Etterhvert kommer du til et «kryss» hvor du tar av av fra DNT stien og opp mot høyre, her går du langs Høgbrottjernbekken (på høyre side av bekken). Stien oppover er tydelig, og varder viser vei. Det står etterhvert flere trestaker oppover i terrenget som er rester etter den gamle vinterløypa til Olavsbu. Ta sikte på den øverste trestokken i himmelsyn.

Vel oppe på platået ser du Gravafjell på skrå til høyre og Høgbrotet er «ryggen» mer rett frem. Her ebber bekken også nesten helt ut, kryss over og følg vardene innover. På 1428 meters høyde ligger det tre små vann, kryss over rett før det innerste vannet og skrå oppover mot «ryggen». Her går det svakt oppover. Varder viser vei frem til toppunktet på 1630 moh.

Her har du magisk utsikt i alle retninger, og du kan se både Tyin, Gjende og Bygdin. Frank og jeg var litt uheldig med tåka, men etter et god lunsj lettet tåka noe og endel av den magiske utsikten kom til syne. De høyeste toppene lå derimot gjemt i tåka. Denne turen må vi definitivt ta igjen på en skikkelig godværsdag.

Vi gikk samme vei frem og tilbake. Turen er ikke veldig lang, cirka 10-11 kilometer t/r og 600 høydemeter.

God tur ❤

1 tanke på “Den «glemte» toppen, Høgbrotet 1630 moh!

  1. Tilbaketråkk: Norgesferie? Her kommer noen av mine tips! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s