Slettmarkkampen 2032 moh og Slettmarkpiggen 2163 moh!

Dagen igår ble lang og utrolig spennende. Cirka 23km t/r og 12-1300 høydemeter. Målet var Slettmarkkampen 2032 moh.

Fra Eidsbugården/Fondsbu følger du DNT-stien langs Bygdin mot Gjendebu. I stiskille hvor DNT-stien fortsetter mot Gjendebu tar du av og innpå DNT-sti mot Torfinnsbu. Forlat stien i Oksedalen, her ser du bekken kommer ned fjellsidene fra Slettmarkkampen. Her må du krysse elva, vi krysset litt før bekken, skrådde oppover mot bekken og gikk oppover på høyre side av bekken.

Dette er den bratteste passasjen, noe løst oppover her, men mulig å finne fine grønne lunger å gå på oppover. På toppen ligger det to små tjern, det ene var snødekt, men her fortsetter du bare oppover på det som minner om svaberg og lettgått steinur, etterhvert ser du toppen av Slettmarkkampen. Slettmarkkampen er flat og med fantastisk utsikt. Vi kom i prat med et hyggelig par fra Bergen og ble sittende å spise lunsj med dem.

Etter en god rast i sola mente Frank det var en god ide å fortsette videre til Slettmarkpiggen 2163 moh. Det innebar klyving ned fra Slettmarkkampen. I vått vær anbefales klatreutstyr her, men fjellet var tørt og fint, så dette gikk greit.

Små varder viser veien ned. På vei ned er det også en super hybel som Frank mente vi kunne overnatte i om vi ikke kom oss opp igjen haha.

Videre mot toppen er det lett å gå, man kan holde god avstand til stupkantene.

De siste takene opp mot toppen må du ta ett par klyvtak, men ikke vanskelig. Ut til toppen er det derimot SVÆRT luftig for en med høydeskrekk. Ett VELDIG smalt parti, så ett parti med plass til to, så smalt siste stykket ut til varden. Jeg hadde litt småpanikk, vi kløyv derfor ikke opp de to takene opp til selve varden. Turhåndboka; Vang i Valdes skrev at man burde være veldig forsiktig om man ville opp på varden. Vi fikk uansett tatt bilde på toppen, jeg noe skrekkslagen, tanken på at vi måtte samme smale etappen tilbake gjorde at jeg ville fortest mulig tilbake på «trygg» grunn.

Neste gang må vi muligens prøve oss på varden også – hjelp! En ting er iallefall sikkert, høydeskrekken har blitt bedre. Det hjelper å pushe seg selv ut av komfortsonen.

Vi brukte i underkant av 4 timer opp til Slettmarkkampen inkl pauser. Videre til piggen gikk det 30-40 min ekstra en vei.

Været var fantastisk, og vel tilbake igjen på Slettmarkkampen måtte vi bare nyte. Sikten var råååååå! Sola skinte fra skyfri himmel. Dager som dette er magisk.

Imorgen pakker vi sekkene og håper å få med oss to-tre 2000 metere til før ferien går mot slutten.

4 tanker på “Slettmarkkampen 2032 moh og Slettmarkpiggen 2163 moh!

  1. Tilbaketråkk: Topp 3 toppturer 2019! | heiditindvik.com

  2. Tilbaketråkk: Norgesferie? Her kommer noen av mine tips! | heiditindvik.com

  3. Tilbaketråkk: Norgesferie? Her kommer noen av mine tips! | heiditindvik.com

  4. Tilbaketråkk: Galdebergtinden 2075 moh | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s