Breiskrednosi – fra fjord til fjell!

Frank og jeg hadde store planer for ferien. Lørdag skulle vi kjøre til Turtagrø å gå Nordre Dyrhaugstind, telte på Tindevegen og ta Vestre Austbotntind på dag to.
Værmeldingen så lovende ut, helt til to dager før ferien startet, da snudde det til regn, tåke og vind med over 20 m/s, da er det ikke forsvarlig å begi seg ut på 2000
meters topper. Lørdag ble det derfor trening på Ryfoss treningsenter.

På ettermiddagen tok jeg frem NAF boka for å finne en mulig ny kjøretur på søndagen. Valget falt på vakre Aurland, bare litt i overkant to timers kjøring fra hytta. Det var meldt vindstille, litt sol og litt regn. Etter noen kjappe google-søk fant jeg også en rå tur vi kunne gå, Breiskrednosi.

Klokka syv søndag morgen kjørte vi fra hytta. Vi parkerte på parkering i Tufto, rett etter Flåm. Turen starter fra parkeringen hvor det kun var plass til 3-4 biler. Det er flere parkeringsmuligheter i området, men idag var vi nesten alene, kun en annen bil. Sola varmet godt, det var bare å slenge av seg de langarmede ulltrøyene og på
med t-skjorte.

Nærøyfjordområdet er mang en gang blitt kåret av ulike tidsskrift til å være et av verdens mest spektakulære naturområder og står også på UNESCO´s verdensarvliste.
Turen til Breiskrednosi starter opp Rimstigen. Rimstigen var for bare noen år tilbake iferd med å gro igjen, men ble i 2009 restaurert av sherpaer fra Nepal. Turen går bratt oppover fjellsidene fra fjorden, og du har hele tiden magisk utsikt til fjellene rundt som stuper ned i fjorden.

På omtrent 700 meter kommer du til et fantastisk utsiktpunkt, forøvrig synes vi hele turen var som et stort utsiktspunkt. Litt som å gå i en frodig tropisk skog som slynger seg oppover fjellsidene. Mange snur ved utsiktspunktet og tar turen ned igjen, men vi fortsatte videre innover Rimstigbotn og videre oppover Skarsbakkane, til Skarsvotni (1098 moh), hvor vi rastet og tok lunsj. Opp til Skarsvotni er stien ganske tydelig hele veien, men videre er stien utydelig.

Etter lunsj gikk vi videre opp på Rimstigfjellet (1299 moh), da hadde vi gått cirka 1300 høydemeter. Været var fortsatt fint, ingen regn, vind eller tåke så langt, vi så Breiskrednosi foran oss, og bestemte oss for at vi måtte gå helt ut. Fra Rimstigfjellet går du litt ned igjen, før du igjen skal opp noen nye høydemeter. Sikten var fin, ikke noe problem å finne frem tiltross for at stien er lite synlig og til tider fraværende i terrenget.

Vel oppe på Breiskrednosi (1189 moh) ble vi ganske høye på livet. Her stuper fjellsidene loddrett ned i fjorden, rimelig greit sug i magen av å stå på kanten her. Synes selv jeg var ganske tøff som gikk langt utpå kantene til meg å være.

Vi åpnet turøl fra sekken og tok en liten rast før vi satte kursen tilbake mot Skarsvotni og ned Rimstigen. Vi fikk regnvær på veien tilbake, men det gjorde absolutt ingenting. Tok frem regntøyet og trasket videre.

Totalt er turen cirka 18km og 1500 høydemeter, hardt for knærne på den bratte nedturen. Vi brukte i underkant av 8 timer totalt på turen, men da med gode pauser både til mat og fotosessions. Denne turen anbefaler jeg på det varmeste, her får du litt av alt vårt vakre land har å by på fra fjord til fjell.

Norge mitt Norge!

Middagen tok vi i Flåm, italiensk pizza smakte himmelsk godt etter en lang dag på tur.

Reklame

3 tanker på “Breiskrednosi – fra fjord til fjell!

  1. Tilbaketråkk: Prest (Blåskavlen 1809 moh) – my kind of church! | heiditindvik.com

  2. Tilbaketråkk: Tur til Hundersnosi i Lærdal! | heiditindvik.com

  3. Tilbaketråkk: Norgesferie? Her kommer noen av mine tips! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s