Biltur og all by myself i fjellheimen

Frank og jeg hadde en kjempefin biltur søndag og mandag, med overnatting i Åndalsnes. Jeg hadde selvfølgelig lagt opp turen med NAF boka som hjelpemiddel. Vi kjørte over Valdresflya, forbi Lom og videre mot Geiranger. Før Geiranger kjørte vi opp til Dalsnibba med magisk utsikt over fjellene og Geirangerfjorden.

Geiranger kjørte vi rett og slett igjennom, helt vilt med turister. Ingen tvil om at norgesferie er blitt populært. Deretter gikk turen videre og med ferje fra Eidsdal til Linge og gjennom jordbærbygda Valldal, vi måtte selvfølgelig kjøpe bær, sykt søte og gode. Deretter gikk turen ned Trollstigen. Sist jeg kjørte her kunne man stoppe langs ruta men nå var det så mye folk at trafikken ble dirigert i begge ender.

Videre gikk turen inn til Åndalsnes og Tindesenteret som er verdt et besøk. Historien om klatring og tindebestigere fra 1800 tallet og frem til idag, få også med deg filmen som vises, helt rått. Jeg har blitt så motivert til å ta opp klatringen igjen etter årets sommerferie, og jobbe med høydeskrekken. Det er så sykt mye kule topper man kan nå med litt mindre høydeskrekk;)

Etter tindesenteret sjekket vi inn på Grand hotel Bellevue. Nyoppussede og freshe rom, god mat, vi spiste middag på hotellet.

Mandag tok vi en kjappere vei tilbake til hytta, stoppet ved Trollveggen, at folk klatrer opp veggene her er helt vilt. Før turen hjem gikk via Dombås, Otta, Vinstra, Skåbu og over Jotunheimveien til Bygdin og derfra raskeste vei til Vang.

Idag har jeg gått min andre topptur alene. Siden Frank sine gnagsår fortsatt ikke er bra. Frank fikk seg en flott sykkeltur. Jeg gikk til Grindane 1724 moh. Fantastisk utsikt fra toppen. Turen er merket hele veien med hvite V’er. Turen starter slakt før stigningen starter på fine stier til du kommer til et reinsgjerde. Her klatrer du over trappa som er satt opp og fortsetter oppover langs gjerdet før tråkket går videre i steinrøysa til toppen.

Lørdag gikk jeg også fjelltur alene til Mjellknapp 1678 moh. Denne turen er også merket til cirka 1400 moh, da slutter merkinga, men det er veldig greit å følge steinrøysa til toppen. Du kan holde ganske langt ut til venstre mot toppen. På veien ned vil jeg anbefale å ta et bad i Tjørobytta, de har egen svømmeklubb så husk å skrive deg inn i boka som ligger i postboksen ved tjernet dersom du tar deg en dukkert 🙂 Cirka 4 kilometer en vei, og 700 høydemeter, har målt med GPS på pulsklokka.

Bare en hel dag igjen på hytta, før vi reiser hjem og ferien går mot slutten. Så vanvittig takknemlig for det livet Frank og jeg har skapt for oss selv. Tror fint vi kunne bodd i Vang ❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s