Godt nytt år!

Igjen står et helt nytt år foran oss. Jeg synes 2017 har gått vanvittig fort, men når jeg blar i bilder og minner, så fyller et år mye. I løpet av 2017 har jeg blitt Bara Sportswear ambassadør. Er det noen som har hatt et strålende 2017, så må det være Bara treningstøy. I oppstartsåret 2017 har det kommet flust med nye produkter, og BARA;) gled dere, det kommer masse lekre nyheter i 2018.

Frank og jeg har blitt fosterforeldre til de to snilleste go’e hundene du kan tenke deg, Nanook og Akela. Vi er så heldige at vi får låne dem med oss på fjellturer stort sett når vi vil. Skitur med disse to, gjør skigleden ekstra stor.

I løpet av 2017 har jeg lært at variasjon i treningen er viktig, og mot slutten av året fant jeg frem yogamatta etter en lengre periode med ryggvondt. Yoga skal jeg definitivt gjøre mer av i 2018, det har iallefall hjulpet min stive kropp.

En kollega tok med Frank og meg til Klatreverket i Drammen, og vi er begge bitt av klatrebasillen. Jeg sliter som dere vet med høydeskrekk, og øktene er veldig opp og ned. Noen ganger sitter jeg å gråter i veggen, mens andre ganger har jeg full kontroll og mater på oppover. Frank og jeg avsluttet 2017 i klatreveggen, og den økta ble skikkelig bra for min del. Jeg nailet endelig en rute jeg har slitt med lenge, i tillegg til ett par andre 5+ ruter, utrolig gøy.


Styrketrening er fortsatt det jeg brenner mest for, men for 2018 har jeg faktisk ikke satt meg noen mål i forhold til antall kilo/reps jeg skal klare i ulike øvelser. Jeg skal fokusere på å ha en sunn og sterk kropp, også er det ikke så viktig om jeg løfter 110 kg eller 125 kg i markløft. Det viktigste er å kunne løfte mark uten vondt i ryggen. Teknikk vil ha hovedfokus, fremfor å løfte tungt. MEN, dersom jeg ser at kroppen samarbeider skal jeg selvfølgelig gå for noen ny PR løft i 2018.

Det som er sikkert, er at det blir mange morsomme, harde og intensive økter med denne frøkna. Hanne og jeg har hatt mye gøy sammen i 2017, og toppet seg med sangopptreden på julebord i slutten av november. Dere kan se opptreden her. 2018 skal by på minst like mye moro for the killer chicks.

Løping, jeg kom meg ikke under 50 minutter i 2017 heller. Jeg fikk konstatert allergirelatert astma, og løpingen ble nedprioritert en lang stund før jeg fant ut av hva «lungekollapsen» på løpeturene skyldtes. Nå blir fokus å få på plass kondisjonen igjen, den er ikke helt der den var ett år tilbake. Jeg skal allikevel kose meg med løpingen fremover, det beste med å løpe er å kunne være ute i frisk luft og la tankene fly.

Fjellturer, min store «passion». Frank og jeg klatret opp mange nye topper i 2017, og flere skal det blir i 2018. Det er selvfølgelig flere 2000-meters topper som står høyt på ønskelista, det er mange å ta av i Jotunheimen. Årets største mål er nok Uranostinden, Frank har allerede vært på denne tinden, med et SVÆRT luftig toppunkt. I 2018 skal jeg også prøve meg, måtte jeg klare å holde høydeskrekken i sjakk.

 

Hva? Har jeg ingen konkrete treningsmål for 2018? Nei, igrunn ikke. Målet er å ha det gøy på trening, trene variert og sette pris på at jeg har en sunn, sterk kropp som lar meg gjøre det jeg elsker, å være aktiv.

Godt nytt år ❤

-Sponset innhold-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s