Lesehest!

Jeg tilbrakte mye tid på biblioteket i Porsgrunn i min barndom. Stabler med bøker ble lånt med hjem. Det kunne bli noen sene kvelder, da jeg ikke klarte å slukke lyset fordi boken var så spennende. Jeg er fortsatt glad i å lese, og har alltid med meg 4-5 bøker når Frank og jeg skal på ferie. Det hadde vært smartere med et lesebrett, med tanke på vekten i kofferten, men nei, det er noe eget med «ordentlige» bøker.

Siden det nærmer seg jul og juleferie for mange, tenkte jeg å dele noen av mine favorittbøker med dere.

Jeg elsker krim, Henning Mankell, Jo Nesbø, Håkan Nesser, Stieg Larsson, Frode Granhus, Jørn Lier Horst, Jussi Adler Olsen osv.

Det som kanskje står høyest på lista, er bøker jeg kan lære noe av, historiske bøker, politiske bøker. Den siste boken jeg leste, fikk jeg anbefalt av min sjef. Boken ligner ikke på noe jeg har lest tidligere.

Havboka, eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider. Du synes sikkert dette er en merkelig tittel, men denne boka anbefales. Den handler om to kamerater som skal fange en håkjerring, men det er ikke selve historien rundt dette som er det mest spennende med boken. Det er egentlig mer en historiefortelling om havet, som får deg til å tenke.

 

Jeg har lest alle Åsne Seierstad sine bøker, og mine to favoritter er nok hennes siste To søstre, og Hundre og én dag, om krigen i Irak.

 

Gert Nygårdshaug, også en forfatter jeg fikk anbefalt av min sjef. Jeg har faktisk ikke lest krimbøkene hans, men ble dratt inn i historiene om Mino, som starter i boken Mengele Zoo. Mino dukker også opp i Himmelblomsttreets muligheter og Afrodites basseng. Chimera er også en av bøkene til Nygårdshaug jeg anbefaler. Tror jeg leste den ut på en dag, mens jeg lå på en strand i Maldivene.

Andre bøker jeg anbefaler:
Carsten Jensen, Den første sten.
Ken Follett sin triologi
Carlos Ruiz Zafon, Vindens skygge og Englens Spill.
Rohinon Mistby, Balansekunst
Jung Chang, Ville svaner

En av bøkene som har rørt meg mest; Nelson Mandela, Long Walk to Freedom. Den har jeg lest mer enn en gang.

Hva jeg skal lese i julen? Disse to blir med meg til Valdres.

Har du bøker å anbefale, så kom gjerne med tips. Vi har fått nytt flott bibliotek i Holmestrand, og jeg planlegger å låne meg noen stabler med bøker etterhvert ❤

1 tanke på “Lesehest!

  1. Tilbaketråkk: 10 ting du kanskje ikke visste om meg! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s