Pullups, hva er hemmeligheten?

Det jeg får mest spørsmål om via min instagramprofil, er hvordan bli god på pullups. Hva er hemmeligheten, har du noen triks? Vel, det er faktisk ingen hemmelighet, det eneste som fungerer er øve, øve, øve. Skal du bli god på noe, så må du gjøre det du ønsker å bli god på mange ganger. Sånn er det med mye her i livet. Pullups er intet unntak.

Noen triks kan jeg dele med dere. Det er det som fungerte for meg, min erfaring og absolutt ingen fasit. Jeg startet med chins (underhåndsgrep). Først jobbet jeg med negative repetisjoner. Det vil si, at jeg hoppet opp til stanga, og brukte så lang tid jeg klarte på å senke meg selv ned. I starten var det kun noen få sekunder. Jeg brukte også strikk, først strikk som ga mye hjelp (tykke strikker), og etter hvert tynnere strikker. Jeg tror det tok meg cirka 1 måned før jeg klarte min første chins, og da var det ikke en fullverdig repetisjon, mer som en halv repetisjon.

Jeg trente chins 3-4 dager i uken. Da jeg kom meg opp på 5 chins, startet jeg på pullups (overhåndsgrep). Samme metode som med chins, negative repetisjoner og strikk. Du kan lese mer om chins/pullups her .

Det er nå litt i overkant av tre år siden jeg begynte å jobbe mot min første chins. Før jul 2016 makset jeg på 15 pullups. Da hadde jeg fulgt et treningsprogram som var satt opp spesielt til meg av Jon. Dersom du føler at du trenger hjelp, så anbefaler jeg deg å ta kontakt med en personlig trener som kan hjelpe deg å nå målene dine.

Fokus i 2017 har for min del vært å forbedre teknikken, fremfor å øke i antall repetisjoner. Rett opp, rett ned, holde kroppen stabil, uten å bruke bein. Etter over tre år med hard jobbing, begynner også teknikken å falle på plass. 

Hemmeligheten? Hardt arbeid og selvdisiplin! Øve, øve, øve!

Lykke til – You can do it ❤

1 tanke på “Pullups, hva er hemmeligheten?

  1. Tilbaketråkk: Styrkeøvelser for overkropp! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s