Eplemuffins med havregryn og kesam!

Høsten betyr norske epler i butikkene, det er bare så fantastisk godt. På høsten må jeg alltid bake disse eplemuffinsene i flere omganger, selvfølgelig med norske epler. De er helt supre som mellommåltid, eller litt sunnere kveldskos.

100 gram havregryn
300 gram mager kesam (bruk laktosefri kesam om du ønsker det)
2 egg
3-4 epler
0,5 dl rapsolje
200 gram havremel
4 ss sukrin gold
4 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme

1) Bland først havregryn og kesam i en bolle, la dette stå å svelle i 5-10 minutter, mens du lager resten av røra. 2) Riv eplene i en egen bolle, gjerne med skallet på. Bland deretter egg og olje, sammen med de revne eplene. 3) Bland alle de tørre ingrediesene i en bolle nummer 3.

Ta kesam/havregryn blandingen, og rør inn sammen med epleblandingen. Tilslutt tilsetter du alle de tørre ingrediensene. Rør alt godt sammen, og fordel røren i 12-14 store muffinsformer. Stekes midt i ovnen på 190 grader, i ca 20 minutter.


God lørdag ❤️

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s