Uranostind – I’m coming for you!

Igår gikk Frank og jeg til Knutshøe. Da vi gikk Besseggen noen år tilbake speidet vi over til denne fjellryggen, jeg var fast bestemt på at den turen skulle IKKE jeg gå. Det har tidligere vært ulykker på Knutshøe, blant annet en dødsulykke. Allikevel er det noe som trekker oss begge mot spennende fjelltopper.

Det er anbefalt å gå turen i godt vær, grunnet to luftige klyvepartier. Ved regn blir det fort for vått og sleipt i fjellet. Igår var det meldt overskyet, men lite nedbør, vi tok sjansen. Jeg hadde vondt i magen da vi nærmet oss parkeringen på Vargebakken. Jeg fikk ikke mindre vondt, da vi måtte passere dette skiltet…

Det første klyvepartiet gikk greit, litt skjelven i beina, men den magiske utsikten fikk slutt på skjelvingen. FANTASTISK !! Selve ryggen videre føles ikke luftig, stien holder god avstand til stup på begge sider. Utsikten er ubeskrivelig vakker.

Det går litt opp og ned langs eggen, før du kommer til det siste bratte klyvepartiet. Her må du ta hendene i bruk for å klyve mot toppen. Fytti, vi forholdt oss utrolig nok rolige begge to. Da vi så toppen kom tårene mine, så stolt av oss begge to.

Turen ned igjen kan se skummel ut før du begynner nedstigningen. Det er den ikke. Det er god sti uten vanskelige passasjer til du kommer ned i vakre Leirungsdalen. Her renner Leirungsåa ut i vakre Gjende. Vi grillet pølser vel nede ved elva og hadde en god rast i det nydelige været.


Turen tilbake går i flatt terreng. Høstfargene lyste i rødt, gult og oransje innover dalen og sola skinte.
Rundturen er rett i overkant av 12 km og cirka 500 høydemeter. Det er ikke stort, Frank og jeg er vant til å forsere langt flere høydemeter på tur. Her var det mest hodet som fikk kjørt seg 😉


Har du ikke høydeskrekk, eller har lyst til å utfordre høydeskrekken, så anbefaler jeg denne turen fremfor Besseggen hvor du går i kø. Det har nok blitt mer populært å gå Knutshøe også, men igår utenfor høysesong, møtte vi kun på to mennesker.

Konklusjon; Uranostind – I’m coming for you next year ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s