Ny 2000 meter i banken!

Planen igår var å gå til Tjønnholstind (2331 moh), men med snøvær og slapseføre på Valdresflya, endret vi planene. Vi kjørte i stedet til Tyin, helt innerst i Koldedalen for å ta turen til Langeskavltind (2014 moh). Den kan også gås fra Fondsbu. Turen skal være en av de «lettere» 2000-meterne. Det er allikevel en ganske lang tur i mye stein og ur, og for oss ble den ekstra lang. Dagen startet i nydelig vær, men snudde fort. I tett tåke var navigeringen utfordrende, og vi dro på oss en omvei  – oppom utgangspunktet for klatreruta til Uranostind. Hvis noen hadde sett oss hadde de nok lurt hva vi skulle opp mot Uranoseggen å gjøre. For å komme til toppen fra den siden kreves tau og annet klatreutstyr, tror vi venter litt med det.


Frank synes det var litt flaut å ha mistet stien siden han gikk denne på vei til Uranostind for 3 uker siden, men som han sa: – Slik går det når man dilter etter en guide og ikke følger med i timen. Etter å ha funnet rett kurs igjen, måtte vi ned en del høydemeter mot Uranosbreen. Det var sleipt og glatt i steinura, men vi kom oss helskinnet ned – og tok lunsj nær brekanten.Etter rasten gikk veien videre til brekanten i sørenden av Uranosbreen. Det er lite varding langs ruta, og tåka gjorde det utfordrende å se neste varde. Stedvis kunne man se «tråkket», men det begrenser seg hvor synlig det blir i slik stein og ur. Det går bratt oppover skråningen fra breen, og man vinner raskt høydemeter. Oppe på «ryggen» kommer man innpå den alternative ruta fra Fondsbu, og følger denne mot toppen. Tåka gjorde oss usikre på om vi hadde rett kurs, så vi valgte å følge høyeste punkt på ryggen til enhver tid. Med den tette tåka skjønte vi det kunne bli vanskelig å velge rett kurs ned fra ryggen på nedturen, så vi tok ut kompasskurs i retning Uranosbreen før vi gikk til topps. Det snødde tett mot toppen, og vi så bare noen få meter foran oss! Da vi endelig nådde toppunktet og varden, turte til og med jeg å bevege meg ut til varden. Tåka gjorde at jeg ikke så hvor langt det var ned, men vi skimtet at det var ganske luftig ned spesielt på østsiden.


Fra toppen skal man ha fantastisk utsikt blant annet til Uranosbreen, Mjølkedalsbreen, Mjølkedalspiggen (2040 moh), Falketind (2068 moh) – og ikke minst til Uranostind (2157moh) hvor Frank sto på toppen for tre uker siden. Denne gangen ble vi snytt for utsikten, men vi fikk oss en ny 2000 meters i banken ❤


2 tanker på “Ny 2000 meter i banken!

  1. Tilbaketråkk: Throwback sunday! | heiditindvik.com

  2. Tilbaketråkk: Norgesferie? Her kommer noen av mine tips! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s