Pust og pes!

I fjor våres fikk jeg allergiske symptomer, nysing, kløe i øyne og hals, hovne øyne osv. Jeg har aldri tidligere hatt allergi, og hadde heller ikke tenkt over at man kunne få dette i voksen alder, men det er altså fullt mulig.

I år ble det ikke noe bedre, og jeg har siden i våres slitt noe mer enn normalt på løpeturene mine. Det har spesielt vært når jeg pusher kroppen hardt, men også roligere løpeturer har vært tyngre enn vanlig. Pipelyder i pusten, hosting og trykk i brystet, slitsomt. Jeg liker å løpe, i alle fall når det ikke er rolig langturer i sone en, haha, men de siste månedene har det vært tungt. Unntaket var ett par løpeturer tidlig i våres på fjellet. Flere ganger enn en, har løpeturen endt sånn her….

I dag tok jeg derfor en ny tur til legen. Det ble tatt EKG, flere nye blodprøver og pusteprøver. Det ser fint ut, men symptomene jeg har, kan tyde på allergirelatert astma. Jeg skal derfor de neste ukene prøve meg på noen løpeturer, hvor jeg tester ut ventolin, en astma inhalator som jeg skal bruke før jeg skal gjennomføre kondisjonsøkter. Håper det hjelper og at løpeturene igjen vil føles sånn her…

God tirsdag ❤

3 tanker på “Pust og pes!

  1. Hei! Jeg utviklet pollenallergi som tenåring. Over mange år utviklet symptomene snørr og nysing seg til tungpustethet og en følelse av å være «tett i bringa». En sommer for noen år siden ble det så ille at jeg periodevis følte jeg ikke fikk nok luft. Fastlegen min tok meg på alvor og gjorde ordentlig utredning av mine plager (symptomene for angst kan være like). Jeg tar i dag seretide forebyggende og ventoline ved anfall. Med seretide og allergitabletter så har jeg redusert symptomene betraktelig. Slik jeg forstår det er det viktig å finne rett type allergitabletter og bruke seretide forebyggende gjennom året. Det er vanlig at allergi utvikler seg til astma fordi en begynner å puste mer med munnen og dermed eksponerer lungene i større grad for allergenene. Good luck!

    Liker

    • Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive ned dine erfaringer. Har fått ventoline og vært på løpetur idag, første gang på lenge uten lungekollaps, så håper det fortsetter sånn 👏😀 God helg 🤗

      Liker

  2. Tilbaketråkk: No matter how slow you go…. | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s