Strand, fjell og storby!

Nesten fire uker ferie er over for i år, i morgen er det tilbake på jobb. Jeg føler vi har hatt en lang ferie, kanskje ikke så rart, den har vært veldig variert. Øylivet, storbylivet, og mange deilige fjellturer. Kaloriinntaket har vært laaaaangt over gjennomsnittet, ups, men ferie er ferie.

Vi startet ferien på vakre Vis i Kroatia. Fløy til Split, og tok hurtigbåt ut til øya. Det går buss fra flyplassen og rett til kaia. Turen fra Split til Vis tok cirka 2 timer. Frank fant dette reisemålet da han satt å surfet på et hotellrom i Stavanger i vinter, og har gjort mye research. Det er fremdeles forholdsvis uoppdaget av turister, sammenlignet med naboøya Hvar som mange reiser til.

På Vis bodde vi på Hotel San Giorgio, et lite koselig hotell med kun 10 rom, hotellet ligger i byen Vis (i gamlebyen, kalt Kut).

En kjøretur rundt hele øya, tar ikke stort mer enn en time, det er ikke akkurat lange avstander. Vi leide bil to dager. En dag for å komme oss til Komiza, da Frank skulle dykke. Der ligger det beste dykkesenteret på øya, B24. Frank fikk med seg to dykk den dagen, blant annet sitt første vrakdykk, ned til et dampskip som sank i 1930 og ligger ganske intakt på 10-30 meter dyp.

Den andre dagen utforsket vi øya, og endte ettermiddagen på vakre Silver Beach.

De resterende dagene leide vi sykkel. En kort sykkeltur fra hotellet lå stranden Grandovac Beach. Vi lå ikke på selve stranden, men gikk ut på svabergene, og lå i deilig bris helt for oss selv. Ovenfor stranda ligger det en liten, koselig strandbar – som spiller musikk og serverer billig kroatisk øl og har koselige sitteplasser i skyggen med utsikt over bukta.

Våre fire beste restaurantopplevelser på Vis var disse:

Lola Konoba og Bar – fantastisk mat – en tvist av spansk og kroatisk, avslappet atmosfære, personlig og hyggelig service. Bildene sier vel egentlig alt.

Pojoda – igjen veldig god mat, fersk fisk fanget på utsiden av øya. Restauranten ligger i en utrolig koselig liten bakgård, og har meget god service. Lokal vin av høy kvalitet!

Karijola – veldig enkel restaurant, men øyas beste italienske pizza, også ifølge lokalbefolkningen. De serverer også godt mikrobryggøl fra Vis, som faktisk brygges i Norge enn så lenge. Visstnok er etablering av bryggeri på øya underveis.

Roki’s – vingård med blant annet langtidsstekt lam på tradisjonelt vis og nydelig egenprodusert vin – både rød og hvit. Denne restauranten ligger oppe i fjellene, men henter og kjører gjestene frem og tilbake til hotellet.

Vis har også en utrolig spennende historie. Frem til 1989 var øya stengt for turister, og brukt som militærbase for den Jugoslaviske hæren. De forlot øya i 1992. Du kan lese mer her. Frank og jeg brukte en halv dag på military tour, hvor vi besøkte underjordiske ganger, kanonhaller, våpenlagre osv fra Tito sin tid.


Det ble også tid til to treningsøkter, en løpetur opp til Fort George, med fantastisk utsikt. Frank løp en tur til på andre siden av øya, og jeg tok meg en økt i den lokale Tufteparken.

Fra Vis gikk turen rett til Valdres. Ro i sjelen, lange fjellturer, styrkeøkt på bygdas lokale treningssenter og uteøkt på Tveit stadion. Det ble totalt 70 km og 3000 høydemeter i fjellstøvlene, en aktiv ferie. Du kan se bilder og lese litt om noen av turene våre her. Blant annet hadde vi en natt i telt, og gikk rundt Olefjorden.

Deretter gikk turen til København, og Guns n’ Roses konsert med 48000 andre. Ikke akkurat ro i sjela, men herlig opplevelse. Rock on! Dessverre var ikke lyden den beste, noe visstnok Telia Parken er kjent for, fikk vi høre. Vi synes uansett det var helt rått å få oppleve rockeheltene fra 90-tallet. Det ble også en tur i Tivoli, og shopping.
Siste feriehelgen går mot slutten, den har vi tilbrakt hjemme med trening og familiekos, farget også håret med rosa striper. Hjelp! Imorgen er det tilbake til hverdagen, da blir det slutt på godterispising hver dag…Ha en nydelig søndag ❤

4 tanker på “Strand, fjell og storby!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s