Ja, vi elsker dette landet!

Norge, verdens vakreste land. Den dagen vi ble født i dette landet, vant vi tidenes lottogevinst. Vi kan velge og vrake blant naturens mange fantastiske muligheter, og ofte får man det helt for seg selv. Frank og jeg synes selvfølgelig at vi plasserte oss ganske strategisk til da vi kjøpte hytte i Vang i Valdres, midt i smørøyet av det vakreste Norge har å by på av fjellandskap.

I en av turbøkene for Vang i Valdres, fant vi dette fine diktet:

Den gong Vårherre rusla rundt og skape alle bygdelag, kom han til Valdres aller sist og skapte det ein vakker dag.

Det var eit verk som vel var verd sin skapar, men då’n langt på natt kom opp til Vang, så såg han berre grojt og gråstein att.

Men sol og jord og vatn var der gråstein fann sitt feste. Vårherre smilte då han for: «Det siste vart det beste!» – Olav Gullik Bø

Siden lørdag har vi gått nærmere 60 kilometer i fjellet, og ca. 2600 høydemeter. Det er god trening for rumpe og lår! Ikke minst når du har pakket sekken full av klær for alt slags vær, øl, godis, mat, soveposer, telt, liggeunderlag, stormkjøkken, oppblåsbar pute (viktig med komfort) og en god bok! Onsdag hadde Frank og jeg vårt først utedøgn i år, da vi gikk rundt Olefjorden. Vi startet ved Ole (ved demningen), og gikk opp til Marabotthornet (1378 moh).

Turen videre gikk opp og ned topper som Oleberge og Skjeldrehornet – med utsikt over vakre Bygdin og ruvende 2000meterstinder som blant annet Torfinnstindene. Dette er en DNT-merket tur som går helt inn til den ubetjente DNT-hytta Yksendalsbu. Etter hvert tok vi av fra denne stien, og fulgte deretter merking nedover mot Skamdalen. Her ble det mer kratt og bjørkeskog, før vi igjen gikk oppover, og krysset over rett ved Buarberget (1210 moh), før det igjen gikk nedover mot Skjetnin, en arm av Olefjorden. Innerst i Skjetnin – på et halvøy som skiller Olefjorden og Yksnin, etter cirka 15 km, fant vi en nydelig plass å sette opp teltet. Sola kom ennå mer frem, vi spratt et par øl hver og kokte opp potetmos med brokkoli og kjøttboller til middag. Vi fikk også ned en god del melkesjokolade.

Vi slet litt med å sovne, til tross for luksus liggeunderlag og varme gode soveposer. Det blir jo ikke ordentlig mørkt ute i fjellet på denne tiden, men vi sovnet til slutt. Vi våknet til lyden av regn på teltet, men innen vi fikk krøpet ut var det opphold med solglimt. Det ble eggerøre med spekeskinke og nykokt kaffe til frokost, skal si det smakte!

Turen tilbake gikk langs Olefjorden, forbi nedlagte støler i Kvithaug og tilbake til Ole – hvor bilen sto parkert. Du kan se en liten filmsnutt fra turen vår her. Det ble en fantastisk flott tur. Den går faktisk inn på topp 3-listen vår, sammen med turene vi tidligere har gått til 2000 meters-toppene Besshøe, og Galdebergtinden. Senere i sommer skal vi bestige flere 2000 meters topper, planleggingen er allerede godt i gang!

Ja, vi elsker dette landet ❤

1 tanke på “Ja, vi elsker dette landet!

  1. Tilbaketråkk: Ferien 2017 | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s