Take care of your body. It´s the only place you have to live!

Orker ikke å trene i dag, gidder ikke, har ikke tid, det er så kjedelig, jeg tar det i morgen, unnskyldningene er mange, selv om du vet at trening er bra for deg. Listen over helsegevinster ved trening er så lang, at jeg skal ikke engang begynne å ramse opp, prøv heller å finne en ting som trening ikke er bra for.

Styrketrening er absolutt det jeg liker best. Hvis du trodde det var for sent å begynne med styrketrening, så tar du grundig feil. Det er lite som er viktigere enn styrketrening, når man blir eldre, og det skal fortsatt trenes tungt. Jeg blir så imponert når jeg leser slike artikler som denne i VG, her trener 90 år gamle damer beinpress. Det er ingen tvil om at styrketrening holder deg ung, og er spesielt viktig etter fylte 50 år. Jeg skal i alle fall fortsette å kjøre på, for dette er motivasjon nok for meg. Du trener deg rett og slett yngre, og «kjøper» deg mange år med god helse.

De dagene jeg får lyst til å legge meg på sofaen istedenfor å trene, så tenker jeg på hvor heldig jeg er som har en velfungerende kropp. Jeg er heldig som kan bruke kroppen og være fysisk aktiv, all treningen gjør min hverdag bedre, og ikke minst legger jeg grunnmuren for å bli gammel med god helse. Personlig har jeg nesten blitt kvitt migrene, ved å legge opp til en mer strukturert livsstil med trening, sunt kosthold og nok søvn. Jeg skulle ønske alle fikk kjenne på den fantastiske følelsen det er å være i god form.

Det finnes svært få gode grunner til å ikke trene, for din egen del og for dine nærmeste, kom deg opp av sofaen!!! Mye sitter i hue, du blir faktisk mindre opplagt og ennå trøttere av å sette deg til på sofaen. Jeg vet at mange synes det er vanskelig å få til trening i en hverdagen med små barn, full jobb og mange forpliktelser, men jeg ser at mange av våre venner med både 2-3 barn og fulle jobber, får det til ved å være fleksible og snille mot hverandre i hverdagen.

Det vanskeligste er alltid å komme i gang, men når trening etterhvert blir til en del av livet, så vil det bli enklere å komme over dørstokkmila. Lag deg en plan for uka, legg en avtale med en venn/venninne og kom deg ut.

Mine ti på topp motivasjonsfaktorer for å trene:

1. DET ER GØY!!!
2. Det gir meg mestringsfølelse
3. Det gir meg selvtillit
4. Det gir meg en bedre hverdag
5. Det gir meg bedre helse
6. Jeg blir i godt humør
7. Jeg sover bedre
8. Fordi det er en mirakelkur for kropp og sinn
9. Fordi jeg vil investere i min alderdom, det blir en slags pensjonssparing 😉
10. Fordi jeg liker hva treningen har gjort med kroppen min (ja, det er lov å trene fordi du vil se bra ut, det er en bonus med treningen)

Noen ganger ser man litt gal ut, det er også lov….. 😉

Mitt mantra; «Take care of your body, it’s the only place you have to live.»

1 tanke på “Take care of your body. It´s the only place you have to live!

  1. Tilbaketråkk: Ferietrøkk | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s