Alder er noe herk, men det sitter mest i hodet!

Søndag ❤ Jeg elsker søndager. Det er ofte stille på treningssenteret, iallefall hvis man er litt tidlig ute. Idag hadde jeg faktisk hele senteret for meg selv. Det var bein og rumpe som sto på dagens program.

img_5387

Planen for disse tre månedene med løpeprosjekt; forsøke å bevare styrken, ikke gå ned på vektene! Jeg merker at det har blitt tyngre og tyngre, og noen dager føler jeg at jeg løfter på bly. Innimellom kommer fortsatt noen knallgode styrkeøkter, og idag var en sånn dag.

img_5383

img_5412

Mobilitetsøvelser som oppvarming
W2H knebøy
5×5 knebøy (80% av 1 RM)
4×12 hip thurst
3×10 bulgarsk utfall m/hantler per bein, stående på step for ekstra dypde
1xmaks antall repetisjoner bulgarsk utfall uten ekstra vekt, stående på step for ekstra dypde
4×12 leg extension
3×15 pull through
4×12 core – du kan se øvelsen her (Tusen takk for inspo Christine)

img_5416 img_5417

img_5430

Siden jeg nærmer med 37 år, hjelp, førstkommende fredag, så fant jeg mye «trøst» i en artikkel jeg kom over på nettet igår. Anbefaler alle å lese denne, det er nemlig aldri for sent å begynne med styrketrening.

«Alder er noe herk. Men, det sitter mest i hodet, viser ny forskning. Sprett opp av stolen og kjør på, om du vil beholde en slank og sterk kropp. Mange er engstelige for å trene hvis de har betennelser eller andre «vondter» i kroppen. I mange av prosjektene vi har gjennomført, har vi inkludert eldre personer med artrose (slitasjegikt) i hofter og knær, kne- og hofteprotese, en litt vond rygg eller et litt vondt kne. Her er det viktig å understreke at de aller fleste takler tung styrketrening fint og har svært god effekt, til tross for noen «vondter» og «skavanker», poengterer Nyvik Aas».

Så da kjører jeg på, jeg har planer om å beholde min sterke kropp, lenge!!

img_5320

God søndag ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s