Luntejogg på en søndag!

Ukas siste treningøkt, og for min del skulle jeg få inn både en rolig langkjøring etter gårsdagens svettefest, og litt styrke på bein. Jeg har fått mange spørsmål om hvilke tempo jeg holder, når jeg har rolig langkjøring. Nå har jeg lært å ikke henge meg opp i hastighet, og la pulsen styre økta, men det går ikke fort, det skal sies. Sone 1 er 60–72,5 % av makspuls. Løplabbet har en veldig grei forklaring på hva som påvirkes ved trening i de ulike sonene, du kan lese mer om dette her.

img_5106

Det er ikke lenge siden jeg faktisk måtte gå, for å holde sone 1, men nå kan jeg «luntejogge», og holde sone 1. Enkelte dager holder jeg sone 1, med en hastighet på 6,8 km/t, mens andre dager må jeg helt ned på 6 km/t. I dag var en sånn dag, du kan se en liten snutt på min instagramkonto heiditindvik, og nei, snutten er ikke spilt i saktemodus haha 😉

Løp sakte, bli raskere, en fin artikkel som forklarer hvorfor noe av treningen din bør foregå i sone 1. «Hvis du trener intervaller uten at du i tillegg jobber med å utvikle utholdenheten, blir det som å stange i veggen. Å ta rolige joggeturer er altså alfa og omega om du har lyst til å bli god til å løpe. De rolige øktene er faktisk like viktige som intervalløktene. For å bli en god løper må du investere i «kondisbanken» med rolige økter – for så å kunne ta ut avkastningen i form av intervaller og konkurranser.»

Du kan også lese mer om dette her og jeg deler også Mari Weiders frustrasjon over sone 1 trening, kjenner meg så godt igjen 😉

Etter dagens rolige langkjøring, kjørte jeg en kjapp og effektiv strykeøkt på beina:

img_5151

6×10 knebøy (55% av 1 RM)
3×10+10 lunge Matrix, sjekk min instagram. Inspo fra Inger in Dubai
3×8 per bein, bulgarsk utfall m/hantler
1xmaks per bein, bulgarsk utfall u/vekter
3×30 rotasjon mage m/vektskive

img_5130

I morgen er det mandag, la det bli en bra ny uke ❤

1 tanke på “Luntejogg på en søndag!

  1. Tilbaketråkk: Det nærmer seg konkurranse! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s