Malamute love!

Frank og jeg har lenge snakket om at vi på sikt ønsker oss hund, og etter at vi kjøpe hytta i Valdres, har ikke det ønsket blitt noe mindre. Tanken har vært en polarhund, og vi har sett mye på rasen Alaskan Malamute. Akkurat nå er det ikke helt forenelig med skøytesatsingen til Frank. Så da muligheten til å kunne låne to slike hunder bød seg, kunne vi ikke la den gå fra oss. Vi kom over en annonse på FINN, der det ble søkt etter litt «avlastning» fra tid til annen for ett 7 år gammelt søskenpar. Frank tok kontakt, og vi dro for å hilse på.

img_4289

Vi hadde ikke kommet innenfor døren før vi var solgt. Da Akela og Nanook dyttet snuta borti oss, og kom med de store bamselabbene sine for å få kos, var det vanskelig å ikke bli sjarmert i senk. Frank og jeg ble liggende på gulvet i nesten to timer, og bare kose med disse to bamsene. For et fantastisk lynne, og herlig personlighet på dem begge to. I tillegg kom vi utrolig godt overens med Stine, som eier disse nydelige hundene. Vi er bare så utrolig heldige som får en slik unik mulighet til å bli bedre kjent med denne flotte rasen, gjennom å låne dem med jevne mellomrom i tiden fremover.

img_4302

Fredag hentet vi Nanook og Akela etter jobb, det ble sånn cirka 100 kg ekstra i bilen – haha. Vi fikk to fine turer til fots fredag ettermiddag og kveld. Også før frokost idag tok vi en tur ut. Det var stille og fredfullt i skogsterrenget bak hytta, og oppover mot fjellet var det nydelig morgenlys.

img_4301

Etter frokost smørte vi med oss niste og satte kursen mot Beitostølen. Skiene var festet på taket. Det er unormalt lite snø i fjellet nå, og få muligheter til langrenn – men fra Garli var det nykjørte spor innover fjellet. Det var tidvis mye is og lite snø og litt kronglete i starten, men etter en liten stund fikk både Akela og Nanook teken på langrenn. Det ble en kjempefin tur, og nå ligger både hundene, Frank og jeg rett ut på sofaen.

img_4310

img_4308

img_4223

img_4222

img_4197 img_4188 img_4211

Ha en nydelig lørdag ❤

1 tanke på “Malamute love!

  1. Tilbaketråkk: Nanook og Akela | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s