Min nye løpecoach!

Som dere sikkert har fått med dere, har jeg startet på et løpeprosjekt. Startskuddet gikk 1 januar, og målet er Holmestrand Maraton 1 april, 10 km under 50 minutter. Jeg har tidligere løpt på 51:47, så jeg må flytte tiden med to minutter. Planen var å følge dette programmet, men så hadde plutselig Frank satt seg ned i den ene «frihelgen» han hadde og laget løpsopplegg til meg. Dermed har jeg fått ny løpecoach. Ikke bare er han god på det han driver med, han er ganske kjekk også, og det hjelper jo på motivasjonen.

5c43dc39-f878-49ae-980a-09cf66c33588

Jeg har gjennomført en uke av programmet, de tre første ukene er som følger:

Dag 1: 6x5min intervall
Sone 4-5: 87 % stigende til maks 93 % av HF-maks siste del av draget, gå rolig 2 min i pausene. Oppvarming 10 min stigende fart / ut rolig 10 min

Dag 2: Rolig langkjøring 60 min (s1-2)

Dag 3: Hurtig langkjøring / terskel 40 min. Sone 3: 82- maks 87 % av HF-maks.
Oppvarming 10 min stigende fart / ut 10 min rolig

Denne økta kan du variere – med å løpe den som intervaller. F.eks 5×8 min (med 3 min rolig jogg/gange mellom draga). Intensiteten skal være «behagelig hard» – men du skal ikke stivne nevneverdig. Gjør du det – ro ned litt! Det tar litt tid å finne ut av «vippepunktet» for når du stivner, så dette må du bruke litt tid på å bli kjent med.

img_4111

Den største forskjellen fra tidligere, er at jeg nå lar pulsen, og ikke farta styre øktene mine. Jeg har vært altfor opphengt i hvilken fart jeg løper på. I tillegg har Frank lagt inn en terskeløkt. Hos trente og godt trente ligger den anaerobe terskelen på rundt 85–90 % av makspuls. Til min store lettelse, mener Frank at jeg hører hjemme i denne gruppen;) Du kan lese mer om terskeltrening her og her.

Så hvordan går det med løpegleden? Det varierer, jeg blir nok aldri noen løpedronning, men det er heller ikke målet. Etter de rolige langkjøringsøktene, tar jeg pullups for å få opp selvtilliten igjen. Neida, joda, det er faktisk sant. Jeg sliter med å holde pulsen i sone 1 i en time, den bikker akkuart ett, to og tre slag over i sone 2 den siste halvtimen, men det er godkjent ifølge løpecoachen. Idag har jeg kjørt 6×5 intervallene utendørs, og det var faktisk veldig gøy. Vondt, men morsommere enn å kjøre dem inne på mølla. Tiltross for gråvær og tåke, så var det faktisk en utrolig digg start på dagen.

img_4137 img_4138

Imorgen er det styrke igjen. Jeg forsøker å holde på 3 styrkeøkter i uken, i tillegg til løpeøktene. Må vedlikeholde musklene mine 😉

God søndag ❤

1 tanke på “Min nye løpecoach!

  1. Tilbaketråkk: Ny uke! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s