Grove rundstykker til frokost

Idag har jeg laget grove rundstykker til frokost. Frank dro avgårde på skøyter rett etter klokken syv, og jeg satte rundstykkedeig til heving. Jeg trillet ut deigen, og satte rundstykkene klare på stekebrett, før jeg dro avgårde til dagens intervalløkt. Ukas tredje løpeøkt, besto av 30×1 minutters intervaller, med 30 sekunders pause mellom hvert intervall. Fytti, det var tungt.

img_2898

Da jeg kom hjem igjen, var det bare å sette rundstykkene i ovnen, og etter 15 minutter hadde vi deilige hjemmebakte rundstykker til frokost. Deilig, lang frokost med skøyte-EM på tv.

Oppskriften baserte jeg på Trines matblogg, men brukte litt andre meltyper:

4 ss smør
50 g gjær
2 dl lunkent vann
5 dl lunken melk
100 g byggmel
200 g havremel
300 g hvetemel
400 g fullkornshvetemel
1 ts salt

Rør gjæren ut i det lunkne vannet, tilsett deretter smør, melk og salt. Ha i mesteparten av melet. Har du kjøkkenmaskin, kan du kjøre deigen i den. Jeg eltet den for hånd. Tilsett resten av melet. La deigen heve i 30 minutter. Del opp deigen. Jeg delte opp i 30 emner, men neste gang skal jeg dele den opp i 24, for å få litt større rundstykker. Trill ut rundstykker, og legg på stekebrett.

img_2960

Etterheves i cirka 30 minutter. Mine ble stående i 1 1/2 time, da jeg var avgårde på intervalløkten min, men det gjorde ingenting. Deretter penslet jeg med melk og strødde litt havregryn over dem. Stekes midt i ovnen på 225 grader, i cirka 15 minutter.

img_2964

Ha en nydelig lørdag ❤

1 tanke på “Grove rundstykker til frokost

  1. Tilbaketråkk: The moment when you want to quit… | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s