Jeg skal under 50 minutter på mila!

Innerst inne vet jeg akkurat hva som skal til, det visste jeg i hele 2016 også, men jeg utsatte det. Svaret er ganske enkelt, som med så mange andre ting, så må du øve på det du vil bli god på. Derfor må jeg løpe mer. Planen min de neste 3 månedene, er derfor å løpe mer. Jeg elsker styrketrening, men jeg har også vanvittig lyst til å pushe under den 50 minutters grensa. Jeg har to ganger tidligere løpt på rett under 52 minutter, jeg må flytte tiden med 2 minutter. Det høres kanskje ikke mye ut, men 2 minutter er ganske mye.

Planen min for de neste tre månedene er derfor 3 løpeøkter i uken, og inspirasjonen har jeg hentet fra Mariann Deila sin blogg.

  1. 6×5 minutter intervall (seks intervaller med fem minutters løp). Du skal løpe like fort på det første og siste draget (cirka 90% av makspuls). Jeg hadde 2 minutters aktiv pause mellom dragene (rolig jogg), og 1% stigning på mølla. (10 min oppvarming og nedtrapping)
  2. Rolig økt (sone 1) – 60-90 minutter
  3. 30×1 minutt med 30 sekunder pause mellom hvert drag. (10 min oppvarming og nedtrapping)

img_2704

I tillegg håper jeg å få til 3 styrkeøkter i uka, jeg er igang med å planlegge mitt eget styrkeopplegg for de neste 3 månedene. De neste 4 ukene tenker jeg å dele det opp som følger:

  1. Rygg m/fokus på tung markløft og pullups m/vekt + bein (høyrep)
  2. Bein/Rumpe m/fokus på tung knebøy + markløft (høyrep) og pullups u/vekt.
  3. Overkropp (biceps, triceps, bryst og skuldre)

Litt spent på bare en dag med overkropp, for meg som elsker overkroppsøkter, men jeg har lagt inn mine favorittøvelser pullups og markløft dag 1 og 2, så det skal nok gå bra.

img_2774

Kjenner jeg er spent på hvordan løpemotivasjonen vil arte seg fremover. Etter ukas første økt mandag med 6×5 intervaller, og rolig langkjøring i dag, er jeg positiv. Håper virkelig det fortsetter sånn, og at jeg endelig kan finne frem til litt ekte løpeglede, og nå målet mitt ❤

1 tanke på “Jeg skal under 50 minutter på mila!

  1. Tilbaketråkk: Min nye løpecoach! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s