Snøfall boller

Frank og jeg har blitt hekta på NRK sin julekalender Snøfall. Den er absolutt verdt å få med seg, selv for oss voksne. Jeg går og gleder meg hver dag til neste episode. Etter 18 episoder, kunne jeg ikke lenger motstå fristelsen. Jeg måtte bake boller. Akkurat nå er det bolleforbud i Snøfall, men det er flere som trosser dette bolleforbudet. Jeg oppfordrer dere alle til å bake dere noen gode boller, få med dere Snøfall på NRK, og kose dere i førjulstiden. Det er mulig å se alle episodene på nett-tv. I tillegg skal du få verdens beste bolleoppskrift.

Kesamboller (cirka 30 stk)

1 pk gjær
50 g margarin
5 dl melk
1 boks vaniljekesam
1,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker
17 dl hvetemel
Egg til pensling

Smuldre gjæren, smelt smør, tilsett melk (37 grader). Rør ut gjær i væsken. Tilsett kesam, sukker og det meste av melet. Elt deigen og la den heve i 30 minutter. Bak ut og etterhev 30 minutter. Stekes på 250 grader, i cirka 10 min.

img_1826

Her er bollene klare til Frank kommer hjem fra dugnad, for Holmestrand og Botne skøyteklubb. Dersom du ennå ikke har kjøpt juletre, så ta turen til Meny i Holmestrand, støtt skøyteklubben ved å kjøpe flotte juletrær.

God mandag ❤

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s