Hvilehelg og fylte kjeks!

Denne helgen har jeg hatt helt treningsfri, for å lade opp til en ny uke med makstester. Hele uken har jeg følt at ting har vært tungt på trening, derfor er jeg veldig spent på hva den kommende uken bringer. Jeg satser på at hvilehelgen har gjort godt for kroppen. Igår var Frank og jeg i Oslo, og hadde en kjempe koselig kveld med to vennepar. Det ble både middag og konsert med Comet Kid.

img_1220

Idag har jeg fylt kjeks. I tillegg til pepperkaker, så er Mamma sine fylte kjeks en av mine julefavoritter. Det er så mange koselige barndomsminner fra julekakebaking. Hele familien samlet på kjøkkenet, spising av kakedeig, latter og julemusikk. Denne oppskriften er ikke helsekost, men det er jo jul.

img_8764

Kjeks
2 egg
125 gram sukker (vispes til eggedosis)
140 gram smeltet smør
230 gram hvetemel
25 gram potetmel
1,5 ts bakepulver

Fyll
75 gram kokosfett (smeltes på lav varme)
125 gram melis
ett par dråper sitron

img_1074

Denne deigen skal stå kaldt over natten, gjerne i kjøleskap. Jeg tar deigen ut av kjøleskapet cirka en halvtime før jeg skal kjevle ut kjeks. Jeg bruker en kaffekopp, til å trykke ut passe store runde kjeks.

Stekes på 175 grader, i 10-12 minutter.

Jeg laget kjeks forrige helg, og fylte dem i dag. Smør på et godt lag og kos deg. Ha en nydelig søndag!

img_8750

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s