I sneglefart mot under 50 på mila!

Ett av mine mål for 2016, er å komme meg under 50 minutter på 10km. Det vil si, at jeg fortsatt må klare å løpe 1 minutt og 47 sekunder raskere på mila. Jeg begynner å angre litt på dette målet, men jeg kan jo ikke gi meg! Frank har mast om det lenge, denne i mine øyne utrolig kjedelige treningen i sone 1 og 2. Det er en ting, når du som Frank kan løpe en kilometer på fem minutter, og holde sone 1. For min del, betyr det gå fort/ «luntejogge». I mitt nye program fra Jon, har denne treningen sneket seg inn. 90 minutter (!) i sone 1, maks sone 2! Frank er happy for at noe rolig mengdetrening er på programmet mitt, og mener jeg bare må bite det i meg hvis jeg vil bli en bedre 10k-løper. Heidi er ikke fullt så happy, men jeg later da som iallefall!

jalgjjlarskl

agadsaForrige uke gjorde jeg det på mølla, det var kjedelig. Denne uken bestemte jeg meg for å gjennomføre økta utendørs. Problemet er bare at kommer det motvind, en fartsdump, for ikke å snakke om en liten oppoverbakke, så fyker pulsen nesten opp i sone 3. Men vet dere hva? Jeg gjennomførte! I følge pulsklokka var det veldig bra tempo i en lang økt (denne pulsklokka er mer optimistisk enn meg). Jeg forbedret visstnok også min aerobe kondisjon, hastighet og evne til å opprettholde høy intensitet over et lengre tidsrom. Bare på en økt? Betyr det at jeg kun trenger denne ene økta, så løper jeg mila under 50 minutter? Ja tenk om det bare var så lettvint! Er stygt redd for at denne økta dukker opp i neste ukes program også, har ikke turt å se ennå. Hvis du vil lese mer om trening i ulike soner, og hva du oppnår, se her.

heidi

God mandag folkens ❤

3 tanker på “I sneglefart mot under 50 på mila!

  1. Tilbaketråkk: Løpeglede? | heiditindvik.com

  2. Tilbaketråkk: Passion trumps everything! | heiditindvik.com

  3. Tilbaketråkk: Verdens beste heiagjeng! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s