Høst i fjellet!

Frank og jeg har de siste 10 årene, hatt minst en uke til fjells på høsten. Vi har begge vokst opp med fotturer i fjellet, en tradisjon vi to sammen har fortsatt. Tidligere har vi leid Hydro hytter gjennom jobben til pappa’en min, da på Haukelifjell eller Beitostølen. Her fra våre tidlige glansdager 😉

2008-117 fjelltur-aug-2007-007 img_2079

I år, har vi derimot vår første høsttur på egen hytte. Det er akkurat et år siden vi ble hytteeiere i vakre Vang i Valdres. Uka har startet litt redusert, da vi begge har hatt influensa, og en forkjølelse som ikke helt vil gi seg. Første dagen ble det kun en liten gå/joggetur i området rundt hytta for min del.

Søndag satte vi kursen mot Mjellknapp (1678 moh). Turen er 10 km t/r, og cirka 700 høydemeter. Vi elsker å gå toppturer, men tok det rolig, da vi begge hostet som to storrøykere. Denne turen kan gåes som en rundtur, noe vi gjorde. Siste del av turen mot toppen, går i steinur. Fra toppen har du fantastisk utsikt til 2000-meters rekka i Jotunheimen.

img_8105 img_8128-lav img_8064

Mandag hadde vi en ny topp vi skulle bestige, Skutshorn (1630 moh). Denne turen er også 10 km t/r, men noe flere høydemeter, i underkant av 800. Turen starter inne i vakre Sanddalen. Turen er merket, temmelig bratt i starten, men en utrolig morsom tur hvor du drar deg oppover etter kvister, og klyver oppover fjellsiden. En liten filmsnutt fra turen:

 

Da vi kom til toppen, valgte vi å gå litt videre, i cirka 20-30 minutter, først litt ned også opp igjen til et fantastisk utsiktspunkt. Her var det litt i luftigste laget for Heidi, men utsikten var helt rå. Vakre Vangsmjøsa badet i sol!

img_8313-lav

img_8286

Nede i Sanddalen igjen, tok vi en snartur opp til stølen. Her drives det fortsatt stølsdrift på gamlemåten. En mer idyllisk plass skal du lete lenge etter. Om du er i området, så anbefaler jeg å kjøre en tur inn hit, om du ikke skal gå tur i fjellet, så er det verdt et besøk.

img_8345 img_3556 img_8377-lav img_8368-lav

Idag har vi slappet av på hytta, men i morgen blir det ny fjelltur, og på torsdag håper vi å nå en ny 2000 meters topp i Jotunheimen.

Ha en fortsatt fin uke ❤

2 tanker på “Høst i fjellet!

  1. Tilbaketråkk: Vennisfjellet og stølsliv i Sanddalen! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s