Pull yourself up!

Det jeg får mest spørsmål og kommentarer på via min Instagram konto @heiditindvik, er pullups. Mange ønsker tips til hvordan man kan bli god på pullups. Det er som med alt annet du ønsker å bli god på, du må øve! Det er to år siden jeg startet å trene på denne øvelsen. Jeg startet med chins (underhåndsgrep), som for de fleste er enklere, fordi man involverer biceps mer enn i pullups (overhåndsgrep). Du kan lese en mer utfyllende forklaring her. Jeg må understreke at jeg absolutt ikke er noen ekspert på området, og jeg er ikke utdannet PT. Dette er mine erfaringer, som har fått meg dit jeg er i dag på pullups fronten.

IMG_2274

I begynnelsen jobbet jeg med negative chins. Det vil si, at jeg hoppet opp, og brukte så lang tid jeg klarte på å senke meg selv ned. I starten var det kun noen få sekunder. Jeg brukte også strikk, først strikk som ga mye hjelp (tykke strikker), og etter hvert tynnere strikker. Jeg tror det tok meg cirka 1 måned før jeg klarte min første chins, og da var det ikke en fullverdig repetisjon, mer som en halv repetisjon.

chins

Jeg trente på chins 3-4 ganger i uken i starten, det var den første øvelsen jeg gjorde når jeg kom på trening. Jeg tenkte ikke så mye på teknikken, fokuset lå på det å dra meg selv opp. Jeg brukte bena, sparket fremover, utførte halve repetisjoner osv, men jeg ble sterkere og sterkere. Styrkecoach Silje Mariela har også noen veldig nyttige tips, og hun vet i alle fall hva hun snakker om.

Da jeg hadde kommet meg opp på 5 chins, startet jeg å trene på pullups (overhåndsgrep), også her i starten med strikk og negative repetisjoner. Jeg varierte grep, antall repetisjoner, begynte å legge på litt vekter i chins, og jobbet fortsatt med negative repetisjoner mot slutten av øktene. Det siste halve året har jeg følt at det har «løsnet» på pullups fronten, teknikken har også falt mer på plass.

IMG_6883

I juni makset jeg på 12 pullups, og jobber nå mot neste mål på 15 repetisjoner. Jeg har hatt god hjelp fra Jon det siste halve året, som har satt opp treningen min. Selvfølgelig hjelper det også å ha hjelp fra pullupsdronninga Hanne, vi pusher hverandre til noen ekstra repetisjoner ❤

I sommer har jeg styrt min egen trening, det vil si, jeg har fått et eget pullupsprogram, og snart skal jeg igjen igang med nytt opplegg fra Jon. Gleder meg allerede til neste makstest. Jeg sier det igjen, du må øve på det du vil bli god på!

IMG_1355

Pull yourself up ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s