Norge mitt Norge!

Da jeg var liten, ble det nesten ikke sommer før Pappa tok frem NAF boka. Vi var alltid på bilferie i Norge, og broren min og jeg synes det var helt topp. At andre dro til «syden», det brydde vi oss ikke om. Det finnes knapt en krok i Norge jeg ikke har sett. Jeg er evig takknemlig til Pappa og Mamma, som tok oss med på alle disse turene, Norge er det vakreste landet jeg kan tenke meg. Selv om jeg som voksen har besøkt hvite strender på Maldivene, små bilfrie øyer i Indonesia, Sicilianske fjeller, italienske småbyer, også videre, så er det ingenting som slår Norge.

IMG_7517

Søndag, tok jeg frem NAF boka, og la opp en rundtur som Frank og jeg kjørte igår. Frank var litt skeptisk til mine kart kunnskaper, men måtte si seg imponert. Er det noe jeg kan, så er det NAF boka. Turen startet her i Vang, forbi Tyinkrysset og videre på E16 mot Borgund. I Borgund ligger Norges best bevarte stavkirke. For å komme dit, kjører du gamle E16, kalt historisk rute, og ikke gjennom Borgund tunnelen. Her finner du et flott nytt besøkssenter i tilknytning til kirken, som forteller historien om stavkirkene. 

Frank 5

Fra Borgund, gikk turen gjennom Lærdalsøyri, til Fodnes. Fra Fodnes til Mannheller tar du bilferje, en liten tur på 10-15 minutter. Etter ferjen, fortsatte turen videre på Riksvei 5, gjennom Sogndal og opp til Fjærland. I Fjærland finner du Norsk Bremuseum. Bremuseet har flotte utstilliger, og forteller hvordan breene fungerer, og hvordan de har oppstått. Du kan også se Ivo Caprino filmen, Jostedalsbreen, som varer i 18 minutt. Dette er en fantastisk flott panoramafilm.

IMG_4870

Fra Breemuseet kan du kjøre inn til både Supphellebreen og Bøyabreen, som kan sees fra veien. Frank hadde aldri sett en isbre, så vi tok turen inn til Supphellebreen, som er en arm av Jostedalsbreen.

Frank 8

Etter dette spektakulære synet, kjørte vi tilbake til Sogndal og fikk oss en fantastisk burger opplevelse på Vågal Burger and Gin. Denne fant jeg ikke i NAF boka, her måtte jeg ty til Tripadvisor. Utrolig digg burger, fantastisk søtpotetfries, beste jeg noengang har smakt, og veldig hyggelig service.

Gode og mette, gikk turen videre på Riksvei 55, mot Gaupne. Rett før Gaupne, svingte vi av ned til Solvorn, og flotte Walaker hotell. I Solvorn, kan du forøvrig også ta ferje over til Urnes stavkirke, som står på UNESCO’s verdensarvliste. Ja, jeg har selvfølgelig også vært der. Frank og jeg gjorde ikke det igår, men tok oss en liten spasertur i idylliske Solvorn.

IMG_4880

Deretter kjørte vi opp igjen på Riksvei 55, og videre inn på Nasjonal Turistvei, som går langs Lustrafjorden. Vi stoppet flere steder langs ruta, og tok flotte bilder i det nydelige været. Vi kjørte gjennom Luster og videre til Skjolden hvor vi tok oss kaffe og kanelbolle på en utrolig kul kafe, som også var systue og platebar, kalt Kolonialen.

Fra Skjolden er det cirka 20 minutter til Turtagrø, som ligger 900 moh, her kan du fortsette videre på Nasjonal Turistvei over Sognefjellet, vi svingte derimot av, og tok Tindevegen. Denne veien tar deg fra Sognefjorden, til Jotunheimen. På veien har du fantastisk utsikt, og kan blant annet se Hurrungane, dersom ikke skydekket ligger for lavt. Smale, svingete, spennende, norske veier. Veien ender i Øvre Årdal.

Frank 10

Fra Øvre Årdal kjørte vi opp på fjellet igjen, over Sletterust, forbi innsjøen Tyin, og ned til Tyinkrysset. Ikke langt unna hytta måtte vi stoppe langs magiske Vangsmjøsa som lå badet i sol, klokka var åtte på kvelden, men det var fortsatt 17-18 varmegrader ute. Norge er et mektig land. Frank var imponert over NAF gudinna, og mente jeg burde vurdere en ny karrière som guide. Jeg anbefaler både Norge og NAF boka på det varmeste.

IMG_7528 IMG_4911

Idag har vi igjen vært ute på topptur, og fått med oss hele 3 topper! Norge er fantastisk ❤

2 tanker på “Norge mitt Norge!

  1. Så flott reiserute skildring Heidi!! Synd at vi ikke var på hytta når dere kjørte forbi på Sletterust. Dere opplever mye fint. 💞

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s