Vegetarretter med smak av en god gjerning!

Noen dager tilbake hadde Frank og jeg en bokselger fra Kenya på døren. Bokselgerne jobber på oppdrag fra Norsk Bokforlag, som ordner både reise, opphold og skuterne som selgerne kjører rundt på. Selgerne er studenter, og får 45% av boksalget, til å finansiere studiene i hjemlandet Kenya.

Dessverre har de opplevd mye hets, og skepsis blant folk som får dem på døren. Frank hadde hørt om prosjektet, og kjøpte en fantastisk kokebok, Kind of Green. Dersom du er i tvil, så har de med seg ID-kort fra Norsk Bokforlag, og selger flere ulike bøker.

IMG_3930

Boken vi kjøpte inneholder 132 ulike vegetar oppskrifter, og jeg lover deg at du kommer til å få vann i munn av disse herlige oppskriftene. Jeg hadde lyst til å lage alt, da jeg bladde igjennom. Eller iallefall få kokken i huset, Frank, til å lage de fleste av rettene i boka. Frank og jeg har alltid en kjøttfri dag i uken, og to dager hvor vi spiser fisk. Med denne boken i huset, så tror jeg det kan bli flere kjøttfrie middager i uka. Oppskriftene er sunne, næringsrike, og enkle å lage.

IMG_3935

I dag har vi hatt «Suppe med hold», eller Toskansk bønnesuppe. Det ble bare så utrolig godt:

2-3 gulerøtter i terninger
1 finhakka rødløk
3 fedd hakka hvitløk
4 stilker stangselleri i skiver
1 hakka, frisk chilli
1 paprika i terninger
1 1/2 liter grønnsaksbuljong
1/2 kg cherrytomater
1 boks hvite bønner
1 boks kidneybønner
250 gram spinat
Salt, pepper og olivenolje

Fres alle grønnsaker, hvitløk og chili i olje i ei stor gryte, hiv inn buljongen, deretter tomatene. La det koke under lokk i 10 minutter. Så tilsetter du bønnene og spinaten og lar det hele koke opp. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med grove pitabrød.

FullSizeRender

Jeg har allerede merket ut flere oppskrifter som skal prøves ut her i huset. Denne boken anbefaler jeg virkelig å kjøpe, middagstips i fleng, i tillegg gjør du en god gjerning ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s