Beinhard jobbing!

Åtte uker tilbake startet jeg på nytt treningsprogram, fra Jon, som eier That Damned Gym i Oslo. Treningsprogrammet er crossfit inspirert. Jeg har aldri tidligere trent på den måten. Det tok ikke lang tid, før jeg skjønte at det kom til å bli hardt, og i hodet tenkte jeg at jeg kunne gjøre tilpasninger. I hodet ja, for det er hodet som sier stopp, det er ikke kroppen. Så når hodet har sagt stopp på trening de siste ukene, så har jeg latt kroppen overta styringen, og gjennomført. Det hjelper at Hanne står på siden og skriker, «det er lett, det er lett», mens vi dauer av latter, og at Frank kaller meg for en «mean machine», jeg er ganske enkel å smigre.

FullSizeRender

Skal du oppnå resultater, bli sterkere, raskere, så må du våge å trene utenfor komfortsonen. Det finnes ingen mirakelkur eller enkle løsninger. Du må presse deg selv. Jeg sier ikke at det er lett, det handler egentlig bare om hvor mye du vil det. Dersom du kun får til 1 eller 2 økter i uken, så sørg for å gi det du har. Altfor mange trener for lett, og det gjelder spesielt oss jenter. Sleng på vekter, klarer du ikke løftet, neivel, da har du prøvd, gå heller litt ned igjen, men tren tungt. Du må våge å prøve, du må sette deg mål, og du må jobbe for å nå målene dine. Følelsen når du når et mål, klarer noe du trodde du ikke skulle klare, den er ubeskrivelig.

IMG_7173

Skal du bli god på noe, så må du trene på det. Skal du bli god på pullups, så må du trene på pullups. Jeg hang 2 måneder i en stang, og jobbet med negative repetisjoner (hopp opp, senk deg selv ned så rolig du klarer), før jeg klarte 1 chins. Nesten 2 år senere er jeg oppe i 10 chins. I fjor på denne tiden klarte jeg 2 pullups, nå klarer jeg 9, uten kipping/sparking. Det er beinhard jobbing som gjelder! Jeg følger en imponerende gutt på Instagram @vikingweels. Han sitter i rullestol, har celebral parese, og gjør pullups med rullestolen, og en ekstra 10 kilos vektvest på seg. Det er så imponerende at jeg har ikke ord. Klarer han, så klarer du!

Jeg har 2 uker igjen av programmet til Jon, før jeg skal kjøre makstest på pullups, markløft og knebøy. Det gjelder å få nok mat og søvn de neste 2 ukene. Jeg er et matvrak, og ingen natterangler, så det skal nok gå bra. Gleder meg til å teste maks!

IMG_2476

Don’t make excuses, make results!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s