Havrelapper med kesamsyltetøy

Denne oppskriften fant jeg på bloggen til treningsfrue. Disse ble så sinnsykt gode, at jeg laget dem både lørdag, og søndag. Måtte overraske Frank med noe godt da han kom hjem fra Stavanger. Jeg kuttet ut salt, og byttet ut vaniljesukker med sukrin gold.

Oppskrift på havrelapper, ca. 16-20stk

  • 200 g havremel
  • 2 ts sukrin gold
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 2 1/2 dl melk
  • 2 egg

Stek lappene på middels varme, jeg gjorde som det sto i oppskriften, og satte plata på 5. Det er en liten tålmodighetsprøve, så sørg for at blodsukkeret ikke er på bunn;) Dersom du steker dem på middels varme, så blir de ikke brent, det tar bare litt lenger tid. Det er absolutt verdt det. Jeg stekte 3 stk i slengen, og brukte 2 ss med røre per lapp. For at de ikke skulle bli kalde, hadde jeg stekeovnen på 70 grader, og oppbevarte dem der til alle lappene var ferdig stekt.

Kesamsyltetøy

  • 200 g frosne bringebær
  • 1/2 boks mager vanilje kesam

Varm frosne bringebær og vanilje kesam i en kjele på lav varme, rør forsiktig sammen. Ha over lappene, og topp med for eksempel jordbær. Nyyyyyyyt ❤

IMG_6372

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s