Dagen derpå og sjokoladehavreboller

I dag er det litt «dagen derpå». Frank og jeg har vært på Hamar i helgen, og de fleste har vel allerede fått med seg fallet på 5000m fra i går på sosiale medier. Lørdag var det 3000m, Frank var i storform, og perset med 1,6 sekund. Han gikk inn til tiden 4.16.21. Alt lå til rette for at 5000m, og NM i januar skulle gå i boks. Da startskuddet gikk på søndag, fløyt løpet godt. Frank gikk som en klokke, og lå godt an, før han hekta skøyta og falt, halvveis i løpet. Det er vel unødvendig å si hvor utrolig bittert dette føles akkurat nå, etter 5 års jobbing mot målet å kvalifisere seg til NM. 500 treningstimer i året, i tillegg til full jobb. Det er lov å deppe litt.

IMG_0476

I teorien har Frank ennå en sjanse. Det er Norges Cup på Jevnaker 2.-3. januar. Dette løpet er utendørs, og kvalifiseringstiden er derfor 7.35.00, i stedet for 7.20.00 som er tiden innendørs. Det er mulig, hvis forholdene er gode, og Frank klarer å holde den formtoppen han er inne i nå. Frank går i tenkeboksen, kona mener i alle fall at neste sesong er det NM, det er helt sikkert.

I kveld får vi trøstespise litt. Jeg har laget en sunnere variant av de tradisjonelle risbollene. Jeg synes det er ok å ha noen sunnere varianter også, som man kan kose seg med i hverdagen frem mot jul. Denne oppskriften har jeg hentet fra kriweb, men lagt til litt mørk sjokolade.

4 ss fibersirup
40 gram kakaopulver
4 ss vann
50 gram sukrin gold
100 gram puffet havre u/tilsatt sukker
40 gram mørk sjokolade u/sukker

Smelt sukrin gold, fibersirup og sjokolade sammen med vannet i en kjele. Rør deretter inn kakaopulver og puffet havre.

Bruk en spiseskje, og fyll cirka 20 muffinsformer. Settes kaldt, og oppbevares i kjøleskap.

FullSizeRender

Ønsker dere alle en fin uke ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s