Helgens kokkelering

Lyst på noe veldig godt, og absolutt ikke usunt? Da må du bake disse vanvittig gode eplemuffinsene med vaniljekrem. Siden Frank satte ny rå pers i helgen, så syntes jeg han fortjente noe godt når han kom hjem søndag kveld. Jeg hadde allerede handlet inn ingrediensene på lørdag, jeg var jo sikker på at han skulle perse på søndag. eple

Jeg fant oppskriften på Linda Stuhaug sin blogg, og gjorde noen små endringer.

Vaniljekrem:
3,5 dl valgfri melk
2 eggeplommer
35 g sukrin gold
20 g maisenna
1 vaniljestang

Muffinsrøre:
2 egg
130 g kesam
80 g havremel
70 g sukrin gold
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
2 epler

Lag vaniljekremen først. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stenger i en kjele med melk og sukrin gold. Kok opp, deretter trekker du kjelen av platen. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet, og begynner å småboble tykner den. La det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.

Rør deretter sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom eplene. Del opp eplene i biter, ha i en bolle med litt sukrin gold og kanel over. Sett bollen i mikroen 1-2 minutter, så eplebitene blir litt myke.

Fordel muffinsrøre i formene (ca 10 stk store muffinsformer), deretter en spiseskje vaniljekrem, etterfulgt av eplebiter på toppen. Stek på 180 grader, midt i ovnen ca 18-20 minutter.

eplee

Det ble litt vaniljekrem igjen, og den satte jeg i kjøleskapet og hadde over min sukkerfrie gele. Denne oppskriften gir deg ca 4 glass med gele:

3 dl konsentrert funlight saft
7 dl vann
1 pakke gelatinplater

Varm opp blandingen i en kjele under omrøring, hell over i skåler og la skålene stå i kjøleskapet i ca 5 timer. Topp gjerne også med bær. Jeg har laget gele med mange ulike funlight smaker, og det blir en skikkelig frisk og god dessert.

gele

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s