Høstkos med norske epler

Søndag laget jeg eplemuffins, det var før jeg bestemte meg for å skli ned halve trappa hjemme. Auuuu, jeg har slått halebeinet kraftig, og stumpen er blå. Det blir nok ikke løpeturer, markløft og knebøy med det første. Nå som jeg ikke kan ta knebøy, er det selvfølgelig ikke noe annet jeg heller skulle gjort. Jeg drømmer nesten om knebøy, etter 2 dager!! Heldigvis tar man ikke pullups med halebeinet, så jeg håper å kunne få gjennomført økter på overkroppen, frem til smertene i halen gir seg. Synes veldig synd på meg selv, eier jo ikke tålmodighet. En kollega mente jeg kanskje fikk kjøpt det på apoteket, hva tror dere??

IMG_6471

Men, tilbake til disse eplemuffinsene. Jeg lager alltid disse på høsten i flere omganger. De er helt supre som mellommåltid, eller kveldskos. De norske eplene er så fantastisk gode nå. Jeg har funnet oppskriften her, men laget en litt egen vri:

eple

100 gram havregryn
300 gram laktosefri mager kesam
2 egg
3-4 epler
0,5 dl rapsolje
200 gram havremel
4 ss sukrin gold
4 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
2 ts kanel
0,5 ts malt muskat nøtt

1) Bland først havregryn og kesam i en bolle, la dette stå å svelle i 5-10 minutter, mens du lager resten av røra. 2) Riv eplene i en egen bolle, gjerne med skallet på. Bland deretter egg og olje, sammen med de revne eplene. 3) Bland alle de tørre ingredisene i en bolle nummer 3. Du har da 3 boller som på bildet under.

muff

Ta kesam/havregryn blandingen, og rør inn sammen med epleblandingen. Tilslutt tilsetter du alle de tørre ingrediensene. Rør alt godt sammen, og fordel røren i 12 store muffinsformer. Stekes midt i ovnen på 190 grader, i ca 20 minutter.

kos yummi

En annen eplefavoritt, fant jeg på bloggen til Funkygine, denne må dere prøve. Så sinnsykt godt, og utrolig enkelt.

Ta bort kjernen i eplene, sett dem i en ildfast form og fyll med:
1ts smør
1ts sukrin gold
1ts hakkede mandler
1 ts kanel
rosiner

IMG_6478 IMG_6479

Jeg tok også litt vann i bunn av formen, strødde mandler og rosiner rundt, og hadde på ennå litt kanel. Stek i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Du kan servere med kesam, yoghurt, eller bare spise eplene med fyll som de er. Yummi.

IMG_6482

Kos dere med norske epler og ha en herlig tirsdag. Selv håper jeg på at når enden er god, så blir allting godt 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s