Berlinguiden Frank

Det er gått en uke siden Toughest, men jeg har ikke landet helt ennå. Jeg er stolt som en hane av meg selv, basert på at jeg har både vannskrekk (etter å bli tatt av en undervannsstrøm i Ecuador for 15 år siden) og høydeskrekk. Jeg både hoppet, svømte og dukket under i iskaldt gjørmevann opptil flere ganger. Derfor ble det også nytt headerbilde på bloggen. Men nok om Toughest, dette innlegget skal handle om noen deilige dager i Berlin. Frank og jeg dro nemlig dit, dagen etter Toughest.

IMG_5365

Jeg fikk turen av Frank til min 35 års dag i februar. Vi bodde på Hotel Hansablick, som lå ca. 2-3 minutters gange fra Tiergarten stasjon. Et lite, koselig hotell, med veldig hyggelig personale. Frank og jeg liker å planlegge turene våre godt, men denne gangen hadde Fru Tindvik sviktet. Herr Tindvik derimot, hadde absolutt gjort jobben.

IMG_3105

Mandag startet med løpetur i Tiergarten før frokost. Når man er morgenfugl og rekker 11 km før dagens første måltid, får man med seg mye. Vi løp forbi både Brandenburger Tor, Riksdagsbygningen, minnesmerket over falne sovjetiske soldater under 2. verdenskrig, og ikke minst fikk vi utforsket fantastisk flotte Tiergarten på kryss og tvers.

 IMG_3049 IMG_5336 IMG_3064 IMG_3081

IMG_3051

Etter løpetur og frokost, ble det museumsbesøk. Vi dro til Topography des Terrors. I Frank’s egenkomponerte reiseguide kunne jeg lese følgende: «Museum om nasjonalistenes vei til makten og om hendelsene under 2. verdenskrig. Ligger på eiendommen til det tidligere SS-hovedkvarteret. Ute- og innendørs, åpner kl. 10, gratis inngang».

Etter museumsbesøk, som for øvrig var veldig interessant og absolutt verdt besøket, var det lunsj på Sisaket. Ifølge reiseguiden; «thaimat, billig lunsjmeny fra kl. 12! Bra rating på Tripadvisor, 10 min å gå fra museet». En deilig lunsj ble svelget unna med en tysk øl, før fru Tindvik ble sluppet løs i Berlins butikker. Herr Tindvik fulgte modig på en times tid, før han kastet inn årene og i stedet slo seg ned på nærmeste vannhull for å utforske ølkartet (og passe på alle posene til frua).

Matvrak som vi er, så er få restaurantbesøk tilfeldige. I Frank’s nøye planlagte reiseguide, kunne jeg lese at mandag kveld skulle vi spise middag på Tiergartenquelle.  «Restauranten ligger rett ved Tiergarten-stasjon, 5 min gange fra hotellet. Det serveres tysk mat (kjøttretter) og øl. Billig, enkelt og avslappet, perfekt!», fristet guiden.

IMG_3109 IMG_3110

På dagene vi var i Berlin fikk vi også med oss et besøk på Charlottenburg slott, som var fantastisk flott. Vi hadde kjøpt billetter på forhånd, og vi slapp dermed å stå i kø. Hurra! Vi vandret også rundt i et av Berlins mest trendy strøk – Prenzlauer Berg, hvor det er tett med koselige kaffebarer og vintagebutikker. Et besøk på DDR-museum, fikk vi også med oss. Museet lå rett ved den fantastiske Berliner Dom.

IMG_5397

Selvfølgelig ble det også en styrkeøkt på hotellets gym. Det var slitent og gammelt utstyr, men vi fikk gjort det vi skulle. Det er utrolig deilig å trene før frokost når man er på ferie, i alle fall hvis man kommer seg tidlig opp. Så har man resten av dagen til å utforske reisemålet, med både stor appetitt og masse overskudd.

FullSizeRender (2) FullSizeRender

Dessverre ble jeg syk den siste kvelden. Jeg ble potte tett, med feber, verking i kroppen og utrolig slapp. Samtidig var det jo flaks at dette ikke kom tidligere i ferien. Vi skulle egentlig hatt hele torsdagen i Berlin, men jeg var såpass dårlig, og hotellet var fullbooket, så derfor bestilte vi nye flybilletter med tidligere avgang hjem. Vi hadde uansett en kjempefin tur, og Berlin kan trygt anbefales til alle som har lyst på et storbyreisemål med et uendelig utvalg av severdigheter, restauranter og shopping!

IMG_5284

Ha en herlig søndag, mulig jeg legger ut på en tur i den rosa Trabi’en min:)

2 tanker på “Berlinguiden Frank

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s