Norge på sitt beste!

I helgen har Frank og jeg vært på Beitostølen, og for et fantastisk vær vi har hatt. Sommeren kom virkelig tilbake, og vi fikk to fantastisk flotte turer i fjellet.

IMG_5874

Fredag fikk vi ikke bare med oss en, men to topper over 2000 meter. Det er våre første topper over 2000 meter, og for en fantastisk rå opplevelse. Vi startet turen fra Valdresflya, i strålende sol. Etterhvert som vi kom oppover i høyden, ble det kaldere, og både ull, fleece og vindjakke måtte frem. Jeg følte nesten vi var på en liten ekspedisjon, da det blåste godt på siste del av turen opp mot toppen. Den første toppen vi nådde var Øystre Rasletind, den ligger på 2010 moh. Har man først kommet hit, så må man fortsette til neste topp, Rasletind. Rasletind ligger på 2105 moh, og her har man fantastisk utsikt. Turen er 17 km, tur-retur, og har en stigning på cirka 750 høydemeter totalt.

IMG_5880 IMG_5859

Lørdag bestemte vi oss for en ny topp, Mugnetinden. Denne toppen er 1739 moh, og starter lavere i terrenget, enn turen til Rasletind. Denne turen er cirka 12 km, tur-retur, og har også en stigning på 750 høydemeter totalt. I starten av turen, er det jevn stigning og noen flate partier. Turen går i fantastisk flott norsk natur.

IMG_5957 IMG_5964

Siste del av turen er forholdsvis bratt, mye stigning, og turen opp til toppen går i steinur. Det var såpass varmt på lørdagen, at vi kunne gå hele turen i shorts. Utsikten fra toppen var magisk, selv om fru Tindvik holdt seg godt inne på platået. Frank utfordret sin egen høydeskrekk, og ble sittende å dingle med beina på kanten, tøffingen.

IMG_5994 IMG_6006

Det ble to flotte turer, Norge på sitt absolutt beste. Det finnes nesten ikke noe bedre, enn å være ute i norsk fjellheim i strålende sol 🙂

Lørdag ettermiddag rakk jeg også en liten tur i Tufteparken på Beitostølen. Det er gøy å leke seg litt, og jeg har blant annet lært meg å stå opp ned. Det ser ganske kult ut, men er du sterk i coremuskulaturen, så er dette enklere enn det ser ut til.

IMG_6068 IMG_6079

IMG_6061

I morgen er det tilbake på jobb, etter en herlig helg på fjellet. Ha en strålende uke folkens, jeg skal gjøre siste forberedelser til Drammen Maraton, som er neste søndag.

IMG_5949

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s