Konkurranseinstinktet har våknet!

For noen dager siden begynte jeg å leke med tanken på å løpe 10 km under årets Drammen maraton. Det å løpe 10 km er ikke noe problem for min del, men når jeg først skal delta, så skal jeg ikke bare fullføre. Jeg har sannsynligvis litt over gjennomsnittet konkurranseinstinkt, og er en utrolig dårlig taper. Dette gjelder ikke bare i sport, så spillkveld i familien med meg som deltager, kan bli litt slitsomt, hvis ikke jeg vinner da;)

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å løpe 10 km før Holmestrand maraton 2016, jeg ville forberede meg godt, så jeg unngår å bli så innmari sur. Den siste uka har jeg derimot merket at løpeformen min kanskje ikke er så langt unna det som har vært målet mitt, nemlig å løpe 10 km på 50 minutter. Jeg har på ingen måte trent for å løpe 10km, jeg har 4 tunge styrkeøkter i uken, men jeg tror all styrketreningen på bein har gjort meg «seigere». I går kveld fant jeg denne artikkelen på Runners World. Jeg bestemte meg for at dersom jeg klarte å gjennomføre oppbyggningsøkt 3 på mølla, så skulle jeg melde meg på Drammen Maraton.

IMG_0870

Det å løpe på mølle er absolutt ikke det samme som å løpe ute, men løypa i Drammen er ganske flat. Jeg synes også det er lettere å gjennomføre tester/intervaller, med jevn fart, på mølle. Det at kroppen min overhode ikke er restituert for øyeblikket, men full av trening, tenkte jeg at veide opp for gjennomføring av økta på mølle.

Jeg løp 3 km i tikilometersfart, deretter 5 minutter rolig jogg, 3 nye kilometer i 10 kilometerfart, 3 min rolig jogg, 1500m i tikilometersfart, 3 min rolig jogg, 1500m i tikilometersfart. Det betyr at jeg løp 9 km totalt i 10 kilometersfart, som for min del er 12 km/t. Det sto i artikkelen at dersom man følte at de første 3 km var tunge, så var målet sannsynligvis litt ambisiøst. Jeg kjente derimot det motsatte, og måtte se om jeg hadde satt mølla på riktig hastighet. Det ble tyngre i andre intervall, men jeg hadde ikke problemer med å gjennomføre økta. Jeg la til og med inn en spurt på 14km/t det siste minuttet. Da jeg hoppet av mølla, følte jeg at jeg kunne løpt mer.

FullSizeRender

Derfor satte jeg nesa hjemover, skrudde på pc’en og meldte meg på Drammen maraton. Mitt mål er å fullføre på mellom 50-52 minutter. 53-54 minutter, og Heidi er ok fornøyd. 55 minutter betyr at Heidi blir sur, vi får håpe det ikke skjer;)

En annen morsom ting som skjedde idag, var at «norwegianshout», hadde delt mitt bilde på Instagram i dag. Det var litt morsomt, og noen følgere ekstra har det også resultert i. Ha en strålende helg folkens, nå skal jeg nyte dagen i sola 🙂

 IMG_0871

 

2 tanker på “Konkurranseinstinktet har våknet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s