Ukas øvelse og speltlompe pizza

Øvelsen jeg vil dele med dere denne uken er frontbøy. Frontbøy involverer både fremsiden og baksiden av låret, setemuskulaturen, og kjernemuskulaturen. Har du problemer med teknikken på vanlig knebøy, så anbefaler jeg å prøve frontbøy. Øvelsen tvinger deg til å holde ryggen rett, og minsker risikoen for at du krummer ryggen under løftet. Det føles mer naturlig å holde ryggen rett/oppreist, når du har stanga foran, og ikke bak på skuldrene som i vanlig knebøy. Det er ulike måter å holde stanga på i frontbøy, jeg bruker kryssgrep, synes det er mest behagelig for skuldrene. Du kan også bruke vekløftergrep, video med de ulike grepene kan du se her.

Utgangsposisjon er skulderbreddes avstand mellom føttene, og tærne skal peke litt utover. Bøy ned til under 90 grader, og press opp igjen. Pass på at knærne ikke faller innover. Jeg kjører 10 reps x 5 serier, i midt TrenHardt program. «Ass to the grass!»

frontbøy

Må også dele dagens middag med dere, nemlig speltlompe pizza. Utrolig enkelt, og super rask middag for en sulten kropp. Jeg la 4 lomper på bakepapir, med rist under. Deretter smørte jeg ketchup u/sukker på bunnen av lompene, og la rødløk og cherrytomater på. Til 4 lomper stekte jeg 150 gram kyllingkjøttdeig, krydret med litt pepper og paprikakrydder, og fordelte utover lompene. Toppet med litt revet gulost. Lompene stekte jeg midt i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. La på fersk ruccula, da jeg tok dem ut av ovnen, yummi.

speltpizza

Ha en herlig torsdagskveld 🙂

 

1 tanke på “Ukas øvelse og speltlompe pizza

  1. Tilbaketråkk: Min treningsuke | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s