It’s Monday! Let’s Rock and Roll!

Mandag, ny uke, nye muligheter. Mandag betyr mandagsintervaller, og i dag ble det 5×5. Det er hakket tøffere enn 4×4. Jeg tok på meg Guns N’ Roses toppen min i dag, rock’n roll lissom, kjør på, det er mandag.

rock and roll IMG_5105

Slik gjennomfører du 5×5:

  • Oppvarming (rolig jogg 8-10 min)
  • 5 min. arbeidsperioder med intensitet fra 85-95 % av maks
  • 1 min. pause (jeg går rolig, på 5.5 km/t)
    Dette gjør du 5 ganger.
  • Nedtrapping/rolig jogg (ca 8-10 minutter)

Du bør være i god form for å gjennomføre denne. Ett minutts pause mellom intervallene er ikke mye, det er akkurat nok til at pulsen daler. Hvis du synes det er tøft, kan du starte med pauser på 2 minutter, men pausene bør ikke være lenger. Du skal holde samme tempo på alle intervallene. Jeg øker litt på det siste, og femte intervallet.

Det er viktig å variere løpetreningen og unngå lapskaustrening, slik at du utfordrer deg selv og muskulaturen. Det finnes uendelig mange former for intervaller du kan teste ut. 5×5 gir deg økt kondis til å løpe lengre distanser. Jeg lover deg svettefest 🙂

run run2

It’s monday! Let’s rock & roll!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s