Lag en god plan og gi gass!

Jeg har fått spørsmål om jeg kan skrive et innlegg om hva jeg konkret gjorde for å komme tilbake i form. Derfor tok jeg et lite dykk inn i treningsarkivet mitt, det vil si Olympiatoppen Treningsdagbok. Det høres veldig fancy ut, men det er faktisk et supert verktøy for å logge trening. Det er selvfølgelig Frank som har fått meg til å bruke denne dagboka, men jeg er veldig glad for det. Her ligger nemlig alt jeg har gjort siden 1/1-2014, og det er utrolig gøy å se tilbake på fremgangen min.

IMG_1445

De første 6-7 ukene av 2014 drev jeg rett og slett med Lapskaustrening – uten at jeg helt var klar over det. Det innebar blant annet  korte løpeturer, mye trykking på elipsemaskin og halvhjerta styrkeøkter – men jeg var om ikke annet i gang. Etter 5 uker fikk jeg omgangssyken (blæh!), men i uke 8 viser treningsdagboken at jeg tok grep om den «tilfeldige» treningen. Jeg ble egentlig litt overrasket, for jeg kan faktisk ikke huske at jeg drev med så mye cardio i den perioden. Men fra uke 8-17 så treningsukene mine slik ut:

  • 4×4 intervaller – to ganger i uken
  • Løpetur ute eller på mølle (7-10 km) – en gang i uken
  • Styrke fullkropp – en til to ganger i uken (kjørte øvelser som nedtrekk, beinpress, bryst hantler, bicepscurl, tricepspress, mageøvelser – her var det nok mye 10 repetisjoner, 3 serier)
  • Coreprogram – hvis tid, en gang i uken. Inneholdt diverse øvelser for core med strikk/ball og slynge.

IMG_3319 IMG_3318

I uke 17-28 løp jeg 4×4 intervaller kun en gang i uken, og fortsatte stort sett med 2 styrkeøkter. Jeg hadde 2-3 løpeturer utendørs hver uke, som varierte fra 7-11 km. At jeg løp så mye hadde jeg helt glemt, ble faktisk litt imponert over meg selv:)

I midten av juli startet jeg mer seriøst med styrketrening, 3-4 ganger i uken. I starten satte jeg opp programmene mine selv, du kan lese mer om det her. Jeg løp også sprintintervaller ute en gang i uken, istedenfor 4×4. I tillegg til styrketreningen har jeg hele veien hatt 1-2 cardioøkter i uken, og har da variert mellom ulike løpeintervaller (4×4/5×5/sprintintervaller/trappeintervaller/45/15) og langkjøring.

I april 2015 var jeg så heldig å få en sponsoravtale med Øystein, han regisserer nå mitt styrketreningsopplegg. Jeg er utrolig takknemlig som får denne hjelpen, det gir meg ekstra motivasjon. Så, svaret på spørsmålet om hvordan jeg kom i form er egentlig ganske enkelt: Hardt arbeid, selvdisiplin og ikke minst en gjennomtenkt plan. Det finnes ingen snarveier!

FullSizeRender

Ha en fin søndag!

 

3 tanker på “Lag en god plan og gi gass!

  1. Tilbaketråkk: Treningsåret 2015 – 295 økter! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s