Chins party

Chins, en øvelse mange jenter ønsker å mestre. Øvelsen er ekstra vanskelig for oss jenter, da vi prosentuelt har mindre muskelmasse i overkroppen enn gutta. Det er derimot absolutt ikke umulig, og ekstra gøy når man endelig mestrer chins. Hvor kult er det ikke å dra sin egen kroppsvekt opp?

Chins utføres med underhåndsgrep. Det vil si, med håndflatene mot deg, eller med nøytralt grep som i videoen under. I fjor sommer bestemte jeg meg for å klare chins, jeg startet i en av disse maskinene hvor du sitter på kne og drar deg opp og ned. Jeg vil påstå at du aldri vil klare chins, ved å trene i den type maskin. Maskinen hjelper deg i hele bevegelsen, i motsetning til strikk, som gir deg mest hjelp i bunnfasen. Bevegelsen blir også mer naturlig ved bruk av strikk.

IMG_1664

Jeg begynte derimot med eksentriske/negative chins. Det vil si at du hopper opp, med hodet over stangen, og bruker så lang tid du klarer på å senke deg ned. Jeg husker ikke hvor lang tid det tok før jeg klarte min første chins, men mener det tok meg bortimot 8 uker. Etter dette trente jeg en del med strikk, brukte etterhvert tynnere strikk som gir mindre motstand, og har jobbet meg opp til å klare 4-5 chins. I starten slapp jeg meg ikke helt ned i bunn av bevegelsen og utførte såkalte «jukse chins». Det har jeg sluttet med! Du lurer bare deg selv. I mars så mine chins slik ut:

Målet er å klare 10 chins, og jeg er på god vei. I mitt program fra Øystein er det nemlig chins party 2 dager i uka. Chins party ser slik ut:

– Kjør 3 repetisjoner – 5 sekunders pause, deretter 3 repetisjoner, repeter dette til du er helt tom og ikke klarer å dra deg opp lenger. Ta en lengre pause. Jeg kjører 4 serier. På det meste har jeg ved hjelp av dette gjennomført 60 chins!!

– Eksentriske chins – hopp opp til toppen av bevegelsen og slipp deg ned så sakte du klarer 5 reps x 3 serier.

Jeg er utrolig spent på hvor mange chins jeg klarer når jeg er ferdig med dette 12 ukers programmet. Jeg har ikke tort å «teste» ennå, jeg er nå i min åttende uke, og har 4 uker igjen. Tror du jeg klarer 10?

11 tanker på “Chins party

  1. Tilbaketråkk: Hard work pays off – ny rekord i chins! | heiditindvik.com

  2. Tilbaketråkk: Min treningsuke | heiditindvik.com

  3. Tilbaketråkk: Stolt! | heiditindvik.com

  4. Tilbaketråkk: Boom – dobbel rekord i chins! | heiditindvik.com

  5. Tilbaketråkk: Herlig variert treningsuke! | heiditindvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s